מאכל משפחתי
אני, אדיט, נולדתי בשנת 1959, בבקאו שברומניה. בקאו, עיר ברומניה הנמצאת בדרום חבל הארץ מולדובה, במורדות הרי הקרפטים על גדות הנהר ביסטריצה. בעבר הייתה בה קהילה יהודית גדולה ו-22 בתי כנסת, אך כיום נשארו בעיר 118 יהודים ו-2 בתי כנסת. עליתי לארץ בשנת 1961, כילדה.
אני בחרתי לספר על המאכל מעקודה. זה מאכל שאני מכינה בימי שישי ובחגים. בפעם האחרונה הכנתי את המאכל בליל הסדר.
למאכל יש 6 מרכיבים והם: תפוחי אדמה, ביצים, פטרוזיליה, מלח, פלפל וכורכום.
אפשר להכין את המעקודה בשתי צורות: בצורת לביבות ובצורת פשטידה. קיבלתי את המתכון למאכל מאמא של בעלי כשהתחתנתי איתו. כל האחים של בעלי יודעים את המתכון למאכל.
הזוית האישית
סבתא אדיט: אני נהניתי לספר על המשפחה שלי ולהיזכר בילדותי, זה היה כיף לשתף את מה שעובר במשפחה שלנו.
ארבל: נהניתי לשמוע את מה שהיה לסבתא שלי בילדות ואת מה שהיא עברה, היה כיף לשמוע על המשפחה של סבתא שלי.
מילון
מעקודהנקראת גם מחאמר, פשטידת תפוחי אדמה וירק, מרוקאית.