לידה ועלייה

סבתא ואני בבית שלה
סבתא בבית ספר בכיתה ב'
התאקלמות בארץ

שמי יהודית קרן לבית לופסקי, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי. נולדתי ברומניה בעיר רומן בשנת 1950.

מאחר שהייתי תינוקת ועליתי לארץ, אז כל החוויה הייתה דרך עיניים של ההורים שלי. עם הגיענו לארץ, העבירו אותנו למעברה בשם הארטור, היום העיר בית שמש. אבא שלי גוייס לצבא והוא הלך לאולפן ללמוד עברית. כשהייתי בת ארבע עברנו לעיר פתח תקווה ושם התגוררו הוריי כל חייהם.

הילדות שלי היתה רגילה וישראלית לכל דבר: התגוררנו בשכונת מחנה יהודה שבפתח תקווה, שכונה שהייתה למעשה רק עם חול, לא היה כביש. רוב דיירי השכונה היו תימנים ומהם למדתי עברית תקנית ולמדתי לאהוב את המאכלים שלהם ואת התרבות שלהם.

סבתא בכיתה ב' בבית הספר

הראל: היה לי ולסבתא כיף והעשרנו את ידעותינו אחד על השנייה.

טיובסק
אני אוהבת אותך (ברומנית)

רומאן
רוֹמאן (רומנית: Roman, מדגישים את ה"חולם"), עיר במחוז ניאמץ בחבל מולדובה, ברומניה. העיר שוכנת במפגש הנהרות סירט ומולדובה. בעיר יש 69,483 תושבים. העיר קרויה על שם מקימה רומן הראשון מושאט, שייסד אותה לקראת סוף המאה ה-14. בין התושבים הראשונים היו גם יהודים שבאו עם רומאן. רומאן פטר את היהודים משירות צבאי תמורת מס מיוחד. (ויקיפדיה)

”התגוררנו בשכונה שהייתה למעשה רק עם חול, לא היה כביש“