להיות דבק במטרה – סבא יהושע שעיו

אני (ארן) וסבי כשהיתי קטן
סבי כילד שגדל בתל אביב בתחילת שנות ה 60
חייו של סבי

שמי יהושע שעיו, נולדתי בשנת 1952 בישראל, בבית חולים הקריה. את שנות ילדותי הראשונות עברתי בשכונת התקווה עד גיל 9. בשנים אלו כילדים שיחקנו הרבה במשחקי רחוב כגון: כדורגל, מחבואים, תופסת, גולות וגוגואים. כילד הייתי יוצר בעצמי משחקים, כדור מסמרטוטים, קורקינט מחלקי עץ וגלגלים ישנים.

בגיל 9 עברתי יחד עם משפחתי לשכונת פלורנטין ושם למדתי עד כיתה ח' בבית הספר "דרויאנוב". לאחר מכן עברתי לבית ספר לתיכון בשם "זבולון" במגמה עיונית ימית.

סבא בילדותו

בשנות ילדותי הבוגרים יותר, עסקתי בספורט, באתלטיקה קלה יחד עם הספורטאית המפורסמת אסתר רוט שחמורוב.

בשנת 1970 התגייסתי לצבא, שירתי במגב, השתתפתי במלחמת יום הכיפורים והייתי מוצב בסיני. השתחררתי בשנת 1974.

בשנת 1972 הכרתי את סבתא. הכרנו דרך שכנה משותפת והתחתנו לאחר שהשתחררתי מהצבא, בסוף שנת 1974. בשנת 1976 נולד בני הבכור ובשנת 1982 נולדה אימא שלך.

במהלך חיי הבוגרים עסקתי במספר תחומים: לאחר שחרורי מהצבא עבדתי בתדיראן. לאחר מכן עסקתי בתור נהג מונית עד לשנת 1984. לאחר מכן עבדתי בתחום הרכב ובמכניקה ובו אני עוסק עד היום.

משנת 1991 הגשמתי את חלומי אני עוסק בתחום באופן עצמאי ומנהל עסק בתחום חלקי חילוף ומוצרים לרכב.

אני מאמין שאם זוכרים זאת, גם את המטרות אפשר להגשים בצורה טובה יותר. חשוב להגשים חלומות ולהיות דבק במטרה. בנוסף חשוב יותר לזכור שדרך ארץ קדמה לתורה וחשוב מאוד לדעת לכבד את השני.

הזוית האישית

ארן הנכד המתעד: התוכנית הקשר הרב דורי מחברת בין המבוגר לבין נכדו. אני וסבי נהנינו מאוד מהחוויה המשותפת, אני מהשמיעה של סיפור וסבי נהנה משיתוף הסיפור.

אסתר רוט שחמורוב.
אסתר רוֹט-שחמורוב (נולדה ב-16 באפריל 1952) היא אתלטית ישראלית, מהבולטות ביותר שידעה מדינת ישראל. כלת פרס ישראל לספורט ותרבות הגוף ה'תשנ"ט. שחמורוב נבחרה מספר פעמים כספורטאית המצטיינת של ישראל וזכתה במדליות רבות בתחרויות מקומיות ובינלאומיות. (ויקיפדיה)

ציטוטים

”חשוב להגשים חלומות ולהיות דבק במטרה. בנוסף חשוב יותר לזכור שדרך ארץ קדמה לתורה וחשוב מאוד לדעת לכבד את השני “