לאחר 17 ימים נישאתי לסבא – סבטלנה אלכסדנרוביץ'

סבתא כיום
סבתא כשסיימה בית ספר
מהרי אוראל לנתניה

סבטלנה אלכסדנרוביץ' נולדה באורל (ברית המועצות) הוריה נולדו שם גם הם. כאשר פרצה מלחמת העולם השנייה, נלקחה המשפחה לסטלינגרד כאשר אימא של סבתי הייתה רק בת 17. לאחר שהתחילה המלחמה בסטלינגרד, עברה לאופה (עיר בברית המועצות). אבא של סבתי עבר לאורל וניצל, אך יתר המשפחה לא עברה אלא נשארה באוקראינה ונספתה במלחמה. בשנת 1943 גייסו את סבא של סבתא שלי לצבא והוא נרצח במלחמה.

ילדותה

כאשר סבטלנה הייתה בת 4, הם עברו מאורל לאוקראינה. את רוב זמנה בילתה במשחקי כדור בחצר, במחבואים ועוד. בגיל 7 החלה ללמוד בבית ספר, לאחר סיום בית הספר למדה באוניברסיטה בבקרים ובמקביל עבדה כדי לסייע בפרנסת המשפחה בשעות הערב.

עלייה לארץ

סבתא שלי עלתה לארץ בתאריך 28.09.1999 עם בעלה ואימא שלי. סבתא טוענת שהעלייה לארץ לא הייתה קשה והפרידה מכולם עברה בקלות.

מקצוע ועיסוק

לאחר שסבתא ילדה, עברה עם בתה (אימי) למוסקבה, שם עבדה ככלכלנית, וכאשר עלו לארץ סבתא עבדה כמטפלת.

היכרות ונישואים

בגיל 24, מיד לאחר סיום הלימודים באוניברסיטה, התחתנה, ובגיל 25 ילדה את אמי. לאחר מכן התגרשה והכירה את סבא שלי במכתבים. הוא גר במוסקבה וסבתא שלי עברה לגור איתו. לאחר 17 ימים מרגע המעבר נישאה לו. כיום הם חוגגים כמעט 40 שנים ביחד.

תחביבים

סבתא אוהבת לקרוא ספרים, אוהבת ספורט, משחקי מחשב, היסטוריה, מוזיקה קלאסית ולעזור לזולת.

הזוית האישית

ספיר הנכדה המתעדת: אהבתי לעבוד עם סבתא שלי כי גיליתי דברים חדשים עליה שלא ידעתי, לדוגמא איך היא וסבא שלי הכירו.

סבתא סבטלנה: אהבתי לשוחח עם נכדתי, לספר לה את סיפור חיי ולהיזכר בעבר, בתקופת בית הספר, הנישואים וההיכרות עם בעלי.

הרי אוּרַל
הרי אוּרַל (ברוסית: Уральские горы) הם רכס הרים שכיוונו הכללי צפון-דרום, המחלק את רוסיה למזרח ומערב. רכס הרי אורל נמשך לאורך כ-2,500 ק"מ מן הערבות שבגבולה הצפוני של קזחסטן ועד לחופי האוקיינוס הארקטי. סחף טבעי חשף עושר של מרבצי מינרלים בהרי אורל, ובהם גם אבני חן כטופז וברקת. היערות הבתוליים בקומי בצפון הרי אורל הוכרו כאתר מורשת עולמית. (ויקיפדיה)

”סבתא הכירה את סבא במכתבים. הוא גר במוסקבה וסבתא עברה לגור איתו. לאחר 17 ימים - נישאה לו“