כפית הכסף

כפית הכסף - חלק מסכו"ם שעובר במשפחה
סבתא אלה עם הנכדות יעל ומיכל
סט הסכו"ם שעבר במשפחה

שמי אלה אברהמי, אני משתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם נכדותי מיכל ויעל תבור, להן סיפרתי את סיפורה של כפית הכסף, שנשארה למזכרת מבית הורי.

"סוזאן והרברט בנטוויץ' העניקו לחתונתה של בתם היבי רחל, סכו"ם שכולו כסף טהור. על כל פריט מהסכו"ם הופיעו ראשי התיבות של שמה: HB ראשי התיבות באנגלית: היבי בנטוויץ'. היבי היא אימא של הסבתא רבתא שלי.

הסכו"ם ליווה אותם שנים רבות עד שהייתה פריצה בביתם ורוב הסכו"ם נגנב. הפריטים שנותרו עברו לסבתא וסבא רבא שלי לחתונתם. גם אצלם הייתה פריצה לבית וחוץ משתי כפיות כל השאר נגנב.

אחת משתי הכפיות שנשארו למזכרת

תמונה 1

לאחר מותה של הסבתא רבתא שלי, ניטה, קיבלתי כפית אחת ואת הכפית השנייה קיבל אחי. העברתי את הכפית לבתי ביום חתונתה על פי המסורת המשפחתית. הכפית נשמרת במשפחתנו מאז והיא תעבור לבתי כשזו תינשא.

סבתא רבתא
כינוי לאם הסבתא או הסבא

סכו"ם
סכו"ם הם כלי האוכל המרכזיים המשמשים לאכילת מזון בתרבות המערבית. סכו"ם הוא ראשי התיבות של סכין, כף ומזלג, אך גם הכפית נחשבת לכלי מזון מרכזי.

”כפית הכסף שעוברת מדור לדור במשפחה שלנו“