"כי אדם לעמל יולד" (איוב ה,ז)

סבא יוחאי ושקד
סבא יוחאי בילדותו מדליק נרות חנוכה
קורות משפחתי בצל קשיי פרנסה

שמי יוחאי יפה, סבא של שקד.

נולדתי בשנת 1957 בעיר חולון להורי שרה ומרדכי למשפחת יפה. אחותי כוכבה נולדה ארבע שנים לפני. הורי עלו לארץ מטורקיה. אמי שרה ילידת טורקיה עלתה בשנת 1949. אבי מרדכי נולד ביוון ומשפחתו היגרה לטורקיה. גם אבי עלה לארץ בשנת 1949. אבי ואמי הכירו בירושלים בשנת 1952 והתחתנו באותה שנה. אחותי כוכבה ז"ל נולדה לאחר שנה.

הורי עזבו את ירושלים ועברו לגור בחולון. אני נולדתי בחולון. בגיל שנה עזבנו את חולון ועברנו לפתח-תקווה לשכונת שעריה, גרנו שם עד שנת 1964.לאחר מכן חזרנו לגור בחולון. אמי עבדה כעקרת בית וטיפול בתינוקות, אבי עבד במוסך של "אגד" בחולון. חייהם היו קשים. הם חיו מ"היד לפה".

בילדותי בחג החנוכה

תמונה 1

חייהם נמשכו כך עד 1972 שבה אבי נכנס לחברת "אגד" כחבר. אבי עבד מסביב לשעון כעשרים שעות ביממה כדי להחזיר את החובות. באותה תקופה הייתי צריך לעבוד בשביל לקבל כסף. אני עבדתי כשליח בחנות פרחים וקיבלתי "טיפים" .זה היה השכר הקטן שלי. בגיל 16 הלכתי עם אבי לבנק ופתחנו לי חשבון בנק שבו הפקדתי את כל החסכונות שלי.

בשנת 1968 אחותי עברה לגור בקיבוץ דגניה ב' וגרה שם עד 1972 שבה התחתנה. בעלה אליהו גטניו היה נשוי לה עד שנת 1982. אחותי ז"ל ילדה בת בשם דניאל שנולדה בשנת 1988. לצערי, אחותי נפטרה בשנת 2001 בגיל צעיר כשהייתה בת 48 בלבד, יהי זיכרה מבורך לעד.

הכרתי את אישתי מוניק בשנת 1975. התחתנו בשנת 1981 ונולדה בתנו הבכורה ענבל באותה שנה. בתנו האמצעית צליל, נולדה בשנת 1986 ובתנו הקטנה שיר נולדה בשנת 1990. ענבל התחתנה בשנת 2007 לבעלה שחר לבית קונפורטי. ענבל עובדת כגננת ולה יש שלוש בנות: שקד הבכורה, עומר האמצעית ושי הקטנה. צליל  התחתנה בשנת 2012 עם בעלה אופיר מלרמן ולהם שתי בנות: אביב ונועם. צליל עובדת כמעצבת גרפית. בתנו  הקטנה שיר עובדת כיועצת בבית ספר יסודי בלוד. היא התחתנה בשנת 2023 עם בעלה עידן זיגדון.

סבא יוחאי: יש לך לב מאוד גדול את ילדה טובה ואני מאחל לך הצלחה בכל.

שקד: זו הייתה חוויה להיפגש אחד עם השני ולעשות דברים יחד.