כאן ביתי, פה אני נולדתי

אני וסבתי נורית
סבתי נורית בצעירותה
סיפור חייה של סבתי נורית

שמי נורית אברמסקי אני נולדתי ברעננה, למדתי ברעננה ביה"ס יסודי עד תיכון,

סיימתי ללמוד במכללת המורים בצופית ולאחר מכן התגייסתי לצבא ונשלחתי לשרת בבית שאן כמורה חיילת בתקופת מלחמת ההתשה.

באותה תקופה אזור בית שאן סבלו מהפגזות כבדות של קטיושות מירדן.

מצב זה הפך את השירות שלי ושל החוליות הנוספות לשירות קשה ומאתגר.

בסיום השירות הצבאי עברתי לגור בירושלים בעקבות בעלי לעתיד צביקה שלמד באוניברסיטה בירושלים וברבות הימים הפך לפרופסור לביאולוגיה,

עם סיום לימודיו נסענו לארה"ב ל4 שנים ששם נולדה בתי הבכורה לילך.

כשחזרנו ארצה, גרנו בחיפה, לאחר מכן גרנו בשדה בוקר ואח"כ עברנו לעומר שם גרנו 40 שנה ובינתיים נוספו למשפחה עוד 2 ילדים(ליאת ודקל).

בכל השנים שחלפו עבדתי כמורה. פרשתי לגמלאות בגיל 50 מפני שרציתי לעשות עוד משהו חוץ מלהיות מורה וניהלתי מועדון גמלאים בעומר 15 שנים, עבודה מדהימה עם המון סיפוק. ב2018 עברנו להוד השרון בעקבות הילדים.

השנים חלפו, בנותיי ובני התחתנו וילדו את ילדיהם, היום יש לנו שמונה נכדים. כיום אני עסוקה בחיי היומיום, בטיפול הנכדים, בנסיעות רבות לחו"ל ובמפגשים עם חברים.

סבתי נורית בצעירותה

הזוית האישית

אור: לי בתוכנית הזאת היה מאוד כיף להפגש עם סבתא בבית ספר, וללמוד המון דברים חדשים ומעניינים עליה כל מפגש. המפגשים היו מאוד מהנים ומגוונים, וזהו סך הכל היה לי מאוד כיף.

סבתא נורית: אני מרגישה שנפלה בחלקי זכות גדולה להיבחר ע"י נכדתי אור להשתתף איתה בתוכנית הקשר הרב דורי. בהנחייתה הנפלאה של המורה יודית. השעות שבילנו יחד היו שעות איכות יקרות בהן למדתי להכיר טוב יותר את אור המקסימה וליהנות מהביחד. תודה לאור ותודה למארגני ומשתתפי התוכנית. עברנו חוויה נפלאה.

קטיושות
רקטות ממשגרי רקטות מיוחדים