יצחק עמוסי – האהבה לטיולים בטבע

יצחק ודפנה עמוסי
יצחק עמוסי ומשפחתו בטיול משפחתי
ציוני דרך מרכזיים בחייו של סבא יצחק

שמי יצחק, משפחתי עלתה לישראל מתימן במבצע מרבד הקסמים, נולדתי בישראל ימים ספורים לאחר העלייה. בילדותי נלקחתי לאוהל ששימש כמרפאה לעולים בעין שמר, לשם עברנו לאחר לידתי. לולא יוזמתה ועקשנותה של אמי, יכול להיות שהייתי בין חטופי ילדי תימן.

כילד גדלתי במושבה אבן יהודה ולמדתי בבית הספר המקומי. בשכנותינו גרנו מספר משפחות, היינו שנים ללא חשמל. את הבית הארנו בלילה בעזרת עששית נפט. מקלחות בחורף עשינו עם מים מחוממים בפרימוס, כמו כן כביסות.

כילדים שיחקנו בכל מיני משחקים שאלתרנו, לדוגמה: כדורגל מסמרטוטים. לאחר סיום שמונה שנות לימוד בבית הספר היסודי, למדתי שלוש שנים בכפר הנוער הדתי ששימש כתיכון חקלאי.

לאחר שלוש שנים בתיכון למדתי בסמינר למורים ומשם התגייסתי לשירות צבאי ביחידה קרבית בגולני למשך שלוש שנים, במהלכן שירתי כמפקד כיתה ומשם לקורס קצינים. לאחר הצבא לימדתי בחצור הגלילית ארבע שנים, התחתנתי ולימדתי שנתיים נוספות בנתניה. מנקודה זו ועד ליציאה לגמלאות עבדתי בבנק המזרחי.

נולדו לנו שישה ילדים (בנים) ומהם זכינו ברוך השם לנכדים (אחת מהן דפנה המתוקה, המתעדת את סיפורי במסגרת התכנית).

התחביב המרכזי שלי הוא הטיול בטבע, שבו יצאנו עם ילדינו לטיולים מגיל מאוד קטן. האהבה לטבע ולנופי הארץ הביאה אותי למודעות לטיולים, ועד היום טיולים הם התחביב העיקרי שלי. לשמחתי הרבה ילדיי נדבקו בחיידק הזה ומרבים לטייל עם ילדיהם.

משפחת עמוסי המורחבת באחד מהטיולים המשפחתיים

הזוית האישית

דפנה הנכדה המתעדת: היה לי מעניין ללמוד על העבר של סבא ולהכיר אותו יותר. אני שמחה שתיעדנו את סיפורו במאגר המורשת.

פרשת ילדי תימן
פרשת ילדי תימן היא פרשת היעלמותם של פעוטות בני עולים חדשים, כשני שלישים מהם מיהדות תימן, בין השנים 1948–1954. ברוב המקרים הילדים אושפזו במחנות עולים או בבתי חולים, להוריהם נאמר כי הם נפטרו ונקברו, אולם רבים מן ההורים ואחרים מפקפקים בכך וטוענים כי הילדים נלקחו מהם, ביוזמה מקומית או באופן ממוסד. (ויקיפדיה)

”הילדות של סבא הייתה ילדות מאוד שונה משלי, הם נאלצו להמציא משחקים מחפצים פשוטים שהיו להם“