ילדות קסומה

תמונה משותפת של תלמידי הכיתה
תמונה של בית הספר אורט יגאל אלון
על ילדות מלאה בחוויות

שמי יעקוב ברסלר, סבו של יאיר ברסלר, נולדתי ב27 למרץ 1949 בונדיצ'ני שבאוקראינה.

לאימי קראו דוניה ולאבי ויקטור, שניהם נולדו באוקראינה, אימי הייתה מורה ואבי היה אקונומיסט.

חבריי בילדות היו מיכאל וניקולאי, הם היו חבריי בבית הספר ומחוצה לו, בשכונה, והיינו מבלים הרבה בילדות, בפארקים, בבתים אחד של השני, וגם סתם מטיילים ברחוב. בתקופת בית הספר מאד נהניתי מהלימודים, בפרט במקצועות היסטוריה, פיזיקה וגיאוגרפיה, גם ניקולאי ומיכאל היו איתי בשיעורים האלו וגם בהפסקות.

תקופת הילדות זכורה לי כקסומה, ומלאה בחוויות וזיכרונות, גם אימי ואבי היוו חלק גדול מהזיכרונות האלו.

כשגדלתי, הלכתי ללמוד, ולאחר מכן התחלתי לעבוד בבלרוסיה בתור רוקח.

רוקח הוא אדם העוסק ברוקחות – לרוב, בעל תואר בוגר ברוקחות (B.Sc.Pharm), לפחות (או תואר מקביל). רוקח הוא בעל ידע בנושאי מינון, אופן נטילה והשפעות תרופות ואינטראקציות בין תרופות שונות ובינן לבין מזון ותוספים. בעבר, היו הרוקחים מייצרים בעצמם את התרופות (טבליות, משחות, אבקות וכדומה), כיום הרוקחים כמעט ואינם עוסקים בערבוב וייצור תערובת של רכיבים, היות שהתרופות מיוצרות על ידי חברות לייצור תרופות ועוברות אישור רשמי של חברות רפואיות ומשרדי בריאות שונים. עם זאת, ישנם אנשים העוסקים ברוקחות בעיקר למטרות קוסמטיקה ורפואה טבעית. רוקח הוא אדם המנפק תרופות על סמך מרשמים הניתנים על ידי רופאים, מספק ללקוחות מידע הקשור לתרופות ולשימוש בהן, ונותן ייעוץ והכוונה תרופתית לגבי תרופות ללא מרשם רופא. מנהל בית מרקחת קהילתי נקרא רוקח אחראי (ויקיפדיה)

מאד נהניתי מהעבודה הזו שם ואחרי כמה שנים, הוחלט שהדבר הנכון והטוב למשפחה הוא שנעלה לארץ. לא רציתי לוותר על העבודה הטובה שהייתה לי, ומאד אהבתי, ולכן כשעליתי לארץ עשיתי את הרישיון שלי לרוקחות מחדש, והתחלתי לעבוד כמנהל רוקחים. הייתה לי קריירה באוקראינה ובגלל שהגענו לישראל, לא הייתי יכול להמשיך להגשים את החלום.

אישתי – למדה בסנט פטרבורג רפואה ואני טסתי לשם לקורס, שם הכרנו והתחלנו לצאת, ולהתאהב, ולבסוף התחתנו.

חפצים משמעותיים

במהלך השנים פיתחתי לעצמי תחביב של אספנות,  אני אוהב לאסוף בולי דואר וגם מטבעות כסף ישן או כסף ממדינות שונות.

יש לנו במשפחה שעון שעובר מסבא רבא שלי עד אליי, והוא עוד יעבור בעזרת השם לדורות הבאים.

יצאתי לפנסיה כשהגיע הזמן והגיל לזה.

יאיר: למדתי המון על עברו של סבי דרך סיפוריו על דרכו ועלייתו ארצה.

סבא יעקב: המסר שלי לדור הצעיר הוא שצריך ללמוד ולהצליח, להיות בן אדם קודם כל, שתקבלו השכלה טובה ושתעשו מה שטוב לכם.

בולי דואר
בול דואר, או בקצרה בול, מצורף מכתב כדי להוכיח ששולח המכתב שילם לרשות הדואר המעבירה את המכתב. לרוב זהו נייר דק מלבני קטן שפאותיו משוננות המודבק על המעטפה. כחלק מתהליך המשלוח, פריט הדואר נחתם במטרה לבטל את ערך הבול וכך למנוע שימוש חוזר בו. (ויקיפדיה)

ציטוטים

”המסר שלי לדור הצעיר הוא שצריך ללמוד ולהצליח, להיות בן אדם קודם כל, שתקבלו השכלה טובה ושתעשו מה שטוב לכם.“