ילדותה של סבתא אילנה באיראן

סבתא אילנה וסבא
הוריה של סבתא אילנה
מהילדות באיראן ועד לחיים המאתגרים והממלאים בישראל

שמי אילנה אביב, נולדתי בטהראן שבאיראן, ויש שלושה אחים.

בטהראן גרנו בבית פרטי עם שתי קומות. בקומה הראשונה גרו משפחתו של אבי, ובקומה השנייה גרנו אני ומשפחתי. היו לנו שתי מקלחות, בכל קומה מקלחת אחת. את הכביסה כיבסנו בידיים בחצר.

אבי היה גבר חסון, חתיך, גבוה ואהב לעזור. אימי הייתה בשלנית טובה, עקרת בית וניהלה את הבית ביד רמה. היא לבשה בגדים רגילים, וכשהייתה צריכה לצאת מהבית לבשה בגדים שמכסים את כל הגוף. אבי לבש בגדים רגילים ויצא לעבודה.

נהגנו לאכול ביום-יום את האוכל הפרסי המסורתי, ובשבתות היינו אוכלים אורז ומרק עוף עם גונדי. קניות נהגנו לעשות בשוק של טהראן. קנינו כל מה שבית סטנדרטי קונה. באזור שבו גרנו לא היה בית כנסת של יהודים.

המשחקים שנהגתי לשחק עם חברות שלי מהשכונה היו חמש אבנים, קלאס ועוד.

עלייתנו לארץ הייתה קשה ומאתגרת. עלינו לארץ ולקחו אותנו לגור במעברות. המיטות היו מברזל המזרונים היו מקש.

כשעלינו לארץ היה אפשר ללכת מבלי לנעול את הדלת מפני שלא היה גנבים באותה תקופה.

השנה הראשונה שלנו בבית הספר הייתה קשה. המורה לימדה אותנו אותיות בתנועות ידיים, ולמדנו לאט לאט לדבר עברית שוטף.

אבי הביא רכוש לישראל וקנה חנות ירקות בשוק בנתניה. אימי הלכה כל בוקר לעזור לו בחנות וכך פירנסו את הבית.

כשהייתי בת 17 הכרתי את בעלי להיום. זה היה בקולנוע.

ישבנו לראות סרט והוא הסתיר לי, אז ביקשתי ממנו אם הוא יכול לזוז כיסא כדי שאוכל לראות. הוא ראה שהיה מקום פנוי לידי וביקש לבוא לשבת לידי, והסכמתי.

חצי שנה לאחר מכן התחתנו וילדתי את ביתנו הראשונה, בגיל 21. לאחר מכן הבאנו עוד ארבעה ילדים.

כיום יש לי חמישה ילדים, 17 נכדים וחמישה נינים.

כל משפחתנו נפגשים באירועים משפחתיים למשל: חתונות, ברי מצווה, ימי הולדת ועוד.

במשך חיי עבדתי בכמה עבודות. למדתי ספרות נשים ועסקתי במקצוע זה כמה שנים. לאחר מכן, למדתי מניקור-פדיקור ועסקתי במקצוע זה 13 שנה.

כעבור 13 שנה עברתי לליטוש יהלומים, עד שענף היהלומים נסגר. נכון להיום אני מטפלת בקשישים וקשישות, זה עיסוקי.

סיפורו של חפץ

במשך חיי עברו במשפחה כמה פריטים מדור לדור. אבל יש פריט מיוחד במינו, גביעים מכסף טהור עבודת יד בני יותר מ-100 שנה.

את הגביעים סבתא רבתא שלי קיבלה ביום הנישואים שלה מאחיה. הם עברו לסבתא שלי, ממנה לאימי, ואז עבר אליי וממני יעבור לילדים שלי.

תחביביי היו לרקום תמונות ולגדל בעלי חיים. אהבתי מאוד בעלי חיים כמעט מכל הסוגים והמינים. אם זה למשל: ארנבים, תרנגולים, חתולים, כלבים, ציפורים וכו'. בנוסף על תחביב גידול בעלי החיים, אהבתי מאוד לרקום על תמונות ולייצר מכלום ולהגיע לתוצאה יפה ומושלמת של תמונה.

הזוית האישית

הנכד נהוראי: אני מרגיש שתוכנית הקשר הרב-דורי והתיעוד חיברו אותי לשורשים של סבתא שלי. בנוסף לזה שהתהליך קירב אותי לעבר של סבתא שלי, היחסים בינינו הפכו לטובים יותר. היה כיף להקשיב לסיפורה ולתעד אותו.

יהלום
אבן יקרה וקשה מאוד-שקופה,חסרת צבע בדרך כלל,ערכה רב בתעשייה ובתכשיטנות.