ילדותה של נוגה כהן

אני וסבתא נוגה
סבתא שלי ודוד שלי דני
זיכרון של חוויה שלילית

שמי מיה, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי עם סבתא שלי, נוגה כהן. סבתא שלי נוגה נולדה בשנת 1939 לבית משפחת  קוקו, שעלו מעיראק.

סבתא נוגה כהן

סבתא נוגה מספרת על זכרון ילדות

"אני זוכרת, שהייתי הולכת  כל בוקר לבית הספר שלי יחד עם בת דודתי, ובדרך ילדה ערביה שהייתה הולכת יחד עם אבא שלה היו מרביצים לי ולבת דודתי.

יום אחד אני ובת דודתי הלכנו לקנות ממתקים וראינו את  הילדה הערביה הזאת בלי אבא שלה, אז אמרתי לבת דודתי, שאני חייבת להרביץ לה – הפלתי אותה על הרצפה והתחלתי לקפוץ עליה כמו טרמפולינה ופתאום הופיע אבא שלה הוא תפס את בת דודתי והרביץ לה מכות ואני ברחתי מהמקום, הוא לא הצליח לתפוס אותי.

אמנם הסיפור מלווה בחוויה שלילית – עם זאת… הוא חלק בלתי נפרד מזכרון הילדות שלי ואני בחרתי לשתף אותו.

עם נכדתי מיה כשנולדה

עם נכדתי מיה

סיכום: זה היה כיף לשתינו בזכות זאת שסיפרנו חוויה.

הנכדה מיה: אני מאחלת שסבתא תהיה בריאה עד מאה ועשרים.

סבתא נוגה: אני מאחלת למיה שתצליחי בחיים. מאחלת לך שאני אזכה לראות אותך כלה.

ראש העין
אשׁ הָעַיִן היא עיר במחוז המרכז בישראל. העיר שוכנת במרזבה המזרחית של השרון, למול הרי השומרון. ראש העין נקראת על שם מיקומה במוצא נחל הירקון (ראס-ראש, (מקור), עין- מזרקה, מעיין). ראש העין הוכרזה כעיר בשנת 1994, היא משתרעת על פני שטח של כ-16,000 דונם. שכונותיה המזרחיות של ראש העין גובלות בקו הירוק והעיר מהווה גבול בין מחוז המרכז למחוז יהודה ושומרון. בראשות העיר עומד תא"ל במיל' שלום בן משה. (ויקיפדיה)

”בתנה תעמדי בצד רחוק ותעני לי לטלפון“