ילדותה של אליס רז

ילדות ברומניה ועליה לארץ ישראל

שלום קוראים לי אליס, נולדתי ב 1953 בבוקרשט ברומניה.

בוקַרשט היא עיר הבירה, וככזו המרכז השלטוני-המדיני, המסחרי, התרבותי, הכלכלי והתעשייתי של רומניה. בתחילתה הייתה העיר בירת נסיכות ולאכיה. בוקרשט שוכנת בדרום-מזרח המדינה, בחבל מונטניה, על גדות נהר הדמבוביצה פחות מ-60 ק"מ מצפון לנהר הדנובה. ויקיפדיה

הייתי בת יחידה. אבי עבד בתאטרון והיה מעצב תפאורה, ואימי עבדה בבנק בהנהלת חשבונות. בתור ילדה הייתי מאוד שובבה ואהבתי הייתה גדולה מאוד לחיות. כשהייתי קטנה אספתי גורי חתולים בתוך עגלה וטיילתי איתם ברחבי השכונה. באחת הפעמים נפלתי והחלקתי על קרש וכל השבבים נכנסו לי לישבן.   אמא שלי הייתה צריכה להוציא לי אותם עם פינצטה. זה היה מאוד כואב ומאוד לא נעים.

אבי מת ברומניה כשהייתי בת חמש. בשנת 1961, כשהייתי בת שבע, עליתי לארץ עם אמי, לנוף הגליל. בגיל שמונה עשרה  התגייסתי לצה"ל ושירתתי בחיל המודיעין. חיל המודיעין בצה"ל הוא גוף המטה של אגף המודיעין. החיל אחראי על העניינים הארגוניים ובניין הכוח באגף – החל מאיתור מיועדים לשירות ביטחון לשירות באגף ועד לקיום ההכשרות השונות. על הקמת החיל, שיפעל בנפרד מאגף המודיעין, הוחלט בעקבות המלצות ועדת אגרנט שבדקה את מחדלי מלחמת יום הכיפורים. ויקיפדיה

בשנת 1974 התחתנתי בנצרת עילית, עם אילן ונולדו לנו שלושה ילדים.

כיום נצרת עילית נקראת נוף הגליל ואני מאוד נהנית לגור בה. נוֹף הַגָּלִיל היא עיר בגליל התחתון ובמחוז הצפון של מדינת ישראל. היא הוכרזה כעיר בשנת 1974 לאחר שהייתה מועצה מקומית החל מ-1963. עד יוני 2019 נקראה העיר "נָצְרַת עִלִּית", בשל סמיכותה לעיר נצרת. נוף הגליל היא עיר מעורבת – כ-56% מתושביה הם יהודים, כ-28% הם ערבים נוצרים ומוסלמים, ו-16% הנותרים הם "אחרים". ויקיפדיה

המשפחה שלנו אוהבת לטייל בארץ ובחו"ל. כשנולדו ילדי נהגנו לשכור קרוואנים וטיילנו בעולם. הקראוון הוא כמו בית נייד. בית נייד, מגורון או קראוון הוא מבנה יביל המשמש למגורים. בתים ניידים הם יחידות דיור טרומיות הנבנות במפעלים ולא באתר, ובהמשך מובלות למקום שבו הן יוצבו. בתים אלו יכולים להיות מועברים ממקום למקום על ידי הנעה עצמית או גרירההעמסה. בדרך כלל הם ממוקמים במקום קבוע ונותרים שם למשך חיי המבנה. למרות זאת ניתן לניידם אם הדבר נדרש. ויקיפדיה

עבדתי במשרד השיכון במשך ארבעים ושתיים  שנה ועד שיצאתי לפנסיה. משרד הבינוי והשיכון הוא המשרד האחראי על תחום הבנייה והדיור בישראל, כמו גם על יצירת תנאים שיאפשרו למשקי הבית בה אפשרות סבירה לדיור. בין השאר, המשרד מעודד הגברת הבנייה למגורים, אכיפת תקני בנייה, שיקום שכונות ותיקות והתחדשות עירונית. ויקיפדיה

שלושת הילדים שלנו הם: שרון הילדה הבכורה, מורן השניה  ועידן הילד הקטן, ואני מאוד אוהבת אותם. אני ואילן בעלי מאוד אוהבים חיות וכל החיים טיפלנו בהם. לאורך השנים היו לנו הרבה כלבים והיום יש לנו את בוץ' ובורז'וש הכלבים שלנו, אני מאוד אוהבת אותם והם מאוד שובבים.

בפנסיה אני הולכת להרצאות, ומשתתפת בחוג קרמיקה ובחוגים בקאנטרי, להנאתי. כמו כן אני מאוד אוהבת לטייל בעולם, והייתי בהרבה מקומות מעניינים. יש לי כיום שלושה ילדים, ותשעה נכדים ואני מאוד אוהבת אותם .

לסבתא אליס רז סיפור נוסף במאגר עלילות בוני הכלב אותו סיפרה לנכדתה תמר ברעם.

יובל: לי היה מאוד כיף ללמוד על הילדות של סבתא שלי.

בוקרשט
בוקַרשט היא עיר הבירה, וככזו המרכז השלטוני-המדיני, המסחרי, התרבותי, הכלכלי והתעשייתי של רומניה, (ויקיפדיה)

”יש לי כיום שלושה ילדים, ותשעה נכדים ואני מאוד אוהבת אותם“