יחסי סבים נכדים – סבא וסבתא שלי

גילי וסבתא
סבא אשר וסתא מרים
סבא וסבתא של , סבתא יפה עלו מארגנטינה לישראל

גילי וסבתא יפה השתתפו השנה בתכנית הקשר הרב דורי. סבתא יפה סיפרה במפגשים לגילי סיפורים על המורשת המשפחתית. הן בחרו להעלות את הסיפור על סבא רבא, רבא אשר וסבתא רבתא, רבתא, מרים שעלו מארגנטינה:
"סבא שלי, סבא אשר וסבתא מרים עלו מארגנטינה והתגוררו בתל- אביב. סבא שלי היה מהנדס ביוב אך עקב תאונת עבודה החל לעבוד כפקיד קבלה "בוועד הפועל". סבתא שלי היתה עקרת בית ולימדה אותי לבשל ולאפות. עד היום ברשותי תבניות, סיר פלא, ומרשמים משנתנה לי ואני עדיין מכינה אותם.

תמונה 1

סבא וסבתא השתדלו לפצות אותנו על העדר אבא בבית, שהיה ימאי, בכל דרך אפשרית. הם היו באים ויוצאים איתנו לטיולים באוטובוס, ומשתדלים לקנות לנו כל מה שביקשנו למרות מצבם הכלכלי. הקשר שהיה לי עם סבא וסבתא שלי הוא קשר של כבוד, הערכה ודאגה שתמיד היו שם, והם מהווים מודל ליחסים שלי עם נכדי. האהבה שלי אליהם לא נשכחת ממני ואני זוכרת אותם כל יום ויום.

שמחתי שעם המפגשים "בקשר הרב דורי" ניתנה לי הזדמנות להכיר לגילי את סבא וסבתא שלי למרות שתמיד שמעה עליהם.

וועד הפועל
בניין משרדים של ההסתדרות