סבי יוסי בן נון

אני וסבא יוסי בן נון
סבא בצבא בצנחנים
סיפור שושלת המשפחה מאז ועד היום- משפחת בן נון ומשפחת דוידוביץ

משפחת בן -נון

דור ראשון – שני

הסיפור התחיל בשנת 1848 השנה בה נולד יעקב רובין בנון שהכיר ברבות הימים את מרים, התחתן איתה ונולדו להם חמישה ילדים: יוסף, ויקטור, ניסים רחל, ומסעודה. יוסף התחתן עם גוטה ויקטור התחתן עם מנטינה. ליוסף וגוטה נולדו ארבעה ילדים: יעקב, משה, גליה, מרי. לויקטור ומנטינה נולדו שבעה ילדים: אסתר (רנה), מריה, ג'וליה, יעקב (ז'אק), יולנדה, רוזה, פרנקה.

אסתר רנה נולדה בשנת 1913 התחתנה עם יעקב שנולד בשנת 1909.

דור שלישי

לאסתר ויעקב נולדו 12 ילדים: שישה מתוך 12 נפטרו בחו"ל בתקופת מלחמת העולם השנייה. הילדים מרגלית, חיים, יוסי נולדו בלוב ועלו ארצה ביחד עם ההורים בשנת 1949 באונייה אילת, הם גרו במושב עין שריד. בשנת 1950 עברו לגור במעברת סקיא א', לימים אור יהודה, שם גרו באוהלים עד שנת 1952.

בשנת 1951 נולד עמוס. ובשנת 1953 נולד איציק בצריף. בשנת 1955 נולדה דינה האחות למרגלית, חיים, יוסי, עמוס ואיציק שנפטרה בשנת 1957 מדלקת ריאות. מרגלית שהתחתנה עם אפרים פטילון הביאה לעולם ארבעה ילדים ונפטרה ממחלת כליות בשנת 1987.

סבא יוסי

סבא יוסי נולד בלוב: סבא למד בבית הספר סעדיה גאון באור יהודה ובבית ספר תיכון אור יהודה במגמת מסגרות מיכנית. בשנת 1965 התגייס סבא יוסי לצה"ל והתנדב לשירות בצנחנים, סבא יוסי המשיך לשרת בצה"ל עד חודש דצמבר 1990. במהלך השנים הכיר סבא את סבתא פיורלה והתחתן איתה.

סבא יוסי נלחם בכל חמשת מלחמות ישראל: מלחמת ששת הימים, מלחמת ההתשה, מלחמת יום כיפור, מבצע שלום הגליל והמערכה בגבול לבנון. סבא יוסי יצא לקורס קצינים בשנת 1976 וסיים את השרות בדרגת רב סרן. סבא יוסי עבד בעיריית הוד השרון 23 שנים ויצא לגמלאות בשנת 2016.

סבא בצנחנים

סבתא פיורלה

סבתא פיורלה נולדה בתאריך 19.12.1949 בלוב עלתה לארץ עם הוריה מרים ורפאל גואטה. המשפחה של סבתא גם היא גרה במעברת אור יהודה. שנה באוהלים ו-14 שנים בצריף. בשנת 1967 הם עברו לגור במבנה מגורים. סבתא פיורלה למדה בבית ספר סעדיה גאון והשלימה לימודים במגמת תפירה. סבתא פיורלה עבדה כל השנים בבתי מלאכה לבגדים. סבתא פיורלה למדה ספרות עד היום היא מספרת את סבא יוסי. סבתא פיורלה בשלנית מחוננת ויש לה ידי זהב!

סבא יוסי וסבתא פיורלה הכירו בשנת 1969 והתחתנו בתאריך 16.8.1970. לסבא יוסי ולסבתא פיורלה נולדו שלושה ילדים: יעקב – 2.7.1971, מירי – 31.12.1974 ורפי – 11.1.1979 המשפחה של סבא יוסי וסבתא פיורלה גרו באור יהודה משנת 1970 עד שנת 1983 בשנת 1973 עברה המשפחה לבאר שבע עד שנת 1976 שם נולדה אמי מירה.

משנת 1983 עד 2010 גרה המשפחה באלפי מנשה. מינואר 2010 עד היום סבא וסבתא גרים בצור יצחק, כאשר בנם יעקב גר עם אשתו אשרת ושחר בהרצליה. בנם הצעיר רפי גר עם אשתו לירון, ליאל ונועם בראש העין ואמי (בתם האמצעית), מירה ושלומי הורי גרים איתנו: עידו, איתמר והילה בגדרה.

מירה (מירי) בן-נון, אימא שלי, דור חמישי

אימא מירי/מירה נולדה כאמור בתאריך 31.12.1974 בבאר שבע. בשנת 1976 עברה לגור עם ההורים באור יהודה יחד עם האח יעקב. לאחר גן הילדים למדה מירה בבית ספר יסודי "במעלה" באור יהודה עד שנת 1983. בתאריך 25.10.1983 עברה מירה עם ההורים לגור באלפי מנשה שבשומרון. מירה למדה בבית הספר היסודי "צופה שרון" עד שנת 1986. בספטמבר 1986 אימא התחילה ללמוד בחטיבת ביניים "חצב" וסיימה את כיתה ט' בשנת 1989. בספטמבר 1989 התחילה אימא ללמוד בבית הספר "ויצו צרפת" בתל אביב במגמת אופנה.

אימא סיימה את לימודי התיכון ביוני 1992, התגייסה לצה"ל ושירתה בחיל הים בקומנדו הימי (שייטת 13) עם שיחרורה טיילה בדרום אמריקה ולאחר מכן למדה חינוך מיוחד במכללת בית ברל וסיימה בהצטיינות.

משפחת דוידוביץ'- דורות ראשונים.

דור ראשון

שלום דוידוביץ ז"ל הסבא רבא שלי נולד בתאריך 18/12/1912 בקונסק בפולין ונפטר בתאריך 10/12/1946. עליזה דוידוביץ' ז"ל סבתא רבתא שלי נולדה בפרמפול בפולין בתאריך 28/12/1946 עלתה לארץ בשנת 1957, נפטרה ונקברה בב"ש בשנת 1981.

שלום וליזה דוידוביץ נולדו בתחילת המאה העשרים וגרו בפולין. בשנת 1942 נולד סבא שלי, הנרי צביקה, בקזחסטן, ועלה לארץ עם אמו ואחותו שולמית בתאריך 31/3/1957. סבא צביקה גר בבאר שבע ועבד בקמ"ג. בשנת 1972 התחתן עם סבתי ציפי.

סבתא ציפורה לבית ירחי נולדה במצרים בשנת 1950 להוריה מוריס (1923-2013) ואלגרה ירחי (1925-2018). היא עלתה לארץ עם הוריה בשנת 1956 גדלה והתחנכה בבאר שבע ובשנת 1972 התחתנה עם סבי צביקה. נולדו להם שלושה ילדים: שלומי – אבא שלי, אושרת ודורון. המשפחה התגוררה בערד ובבאר שבע. סבתא ציפורה עבדה כמזכירה רפואית בבית חולים סורוקה בבאר שבע ולאחר מכן עבדה כרכזת ניהולית באוניברסיטת בן גוריון ויצאה לגמלאות בגיל 67.

סבא צביקה יצא לגמלאות מק.מ.ג בגיל 65. בגיל 71 בשנת 2014 נפטר לאחר התמודדות עם מחלה קשה – יהי זיכרו ברוך.

שלום (שלומי) דוידוביץ'  – אבא שלי

אבא נולד בתאריך 12.5.74 להוריו ציפי וצביקה דוידוביץ', הבן הבכור, לאחריו נולדה האחות (הדודה שלי) אושרת, לאחר מכן האח דורון (הדוד שלי), כשהיה בגיל שנתיים עברה המשפחה של אבא לערד וכשהיה בגיל שבע חזרה המשפחה לבאר שבע. אבא למד בבית הספר היסודי "מולדת" בבאר שבע ולאחר מכן עבר עם כל הכיתה לבית הספר החדש "אשכול". בכיתה ט' אבא התחיל ללמוד בבית ספר מקיף ו' בבאר שבע.

בגיל 19 אבא התגייס לצה"ל ושירת כלוחם בחטיבת "גבעתי" לאחר השחרור מהצבא אבא התחיל ללמוד הנדסת תעשייה וניהול באוניברסיטת בן גוריון ובסיום הלימודים התחיל לעבוד באלתא באשדוד כמהנדס.

המשפחה הגרעינית שלי

הוריי הכירו בבאר שבע בזכות נפלאות האינטרנט…. מירה אמי ושלומי אבי נישאו בתאריך 20.4.05. לאחר שנה נולד עידו בתאריך 5.5.06 בבי"ח סורוקה בבאר שבע. בשנת 2008 עברה כל המשפחה לגור בגדרה. לאחר כחמש שנים נולד איתמר בבי"ח קפלן ברחובות בתאריך 15.2.2011 ואחרונה חביבה נולדתי אני, הילה, בבי"ח קפלן ברחובות בתאריך 8.4.2012.

המשפחה שלי

אחי הבכור – עידו

נולד בתאריך 5.5.06 בבית חולים סורוקה בבאר שבע. עד גיל שנתיים התגורר בבאר שבע. בשנת 2008 עברנו לגור בגדרה. התחנך בגן "ילדותי" ובשנת 2011 החל ללמוד בכיתה א' בבית ספר "הבילויים". עידו אוהב לשחק במחשב, מצטיין בלימודיו, יש לו חוש הומור ציני מאוד והוא מוכשר מאוד באנגלית.

איתמר אחי האמצעי

נולד בתאריך 15/2/2011 בבי"ח סורוקה ברחובות. גדל בגדרה והתחנך בגן ילדותי, גן חיטה ובגן פרג. איתמר לומד בבית ספר רעות בכיתה ו', בשנה הבאה יעלה לחטיבת הביניים בתיכון דרכא בגין וילמד בכיתת מופת-מדעים. איתמר ילד עם חוש הומור, טוב לב, סבלני, כייף תמיד לשחק איתו וללכת איתו מכות. מבריק במתמטיקה ותלמיד מצטיין. הוא אוהב לשחק טניס שולחן ואוהב ללכת לתנועת מכבי.

עם אחי

אני הילה דוידוביץ'

נולדתי בתאריך 8/4/2012 בבי"ח סורוקה ברחובות. אמי אומרת שנולדתי כחץ מקשת, במהירות שיא! גדלתי בגדרה והתחנכתי בגן 'ילדותי' עם מתן ואמה חבריי לכיתה. בגן זית למדתי עם חבריי לכיתה תמר, ליה ורעי ובגן חובה 'צבעוני' הייתי הדס חברתי לכיתה. אני לומדת בבי"ס הביל"ויים בגדרה.

אני אוהבת לשיר ולרקוד, לצייר ולשחק בטלפון. אני גם מאוד מאוד אוהבת מים ולבלות בבריכה ובים. אני כבר שלוש שנים בתנועת הנוער מכבי צעיר ונהנית מכול רגע. אני לומדת פיתוח קול ומוזיקה אצל ורד כמעט שלוש שנים ולומדת ציור ואומנות בשילוב אנגלית.

אני מאוד אוהבת, פסטה רוזה וגלידה ובמיוחד אורז וקציצות של סבא יוסי וסבתא פיורלה ואני גם מאוד אוהבת את הפישפילונים של סבתא ציפי. מיגל המתוק הוא הכלב שלנו והוא היצור הכי מתוק שיש! בשנה הבאה אעלה לכיתה ו' ואני מאוד מתרגשת להיות בוגרת בבית הספר ולחנוך תלמידים בכיתה א'.

הכלב שלי

ואני….

הזוית האישית

הילה: סבא יוסי מספר לי, שהוא נהנה מאוד לספר לי את סיפור חיו. היה לי כיך לשמוע את הסיפורים של סבא ושהוא הגיע אלינו לביה"ס.

טריפולי
עיר בירה של לובי