יוליה אם סבתי שוש, בגטו טרנסניסטריה

אני עם סבא אלכס וסבתא שלי שושנה
שוש נויברגר, גיל 3, פורים, גבעתיים.
הישרדות

נולדתי בתל אביב, בשנת 1959, בשם שוש נויברגר, שם הנעורים שלי.

אימי, יוליה סבתא רבתה של אילון נולדה וחיה בטשרנוביץ שבצפון רומניה. כשהאזור נכבש על ידי הנאצים במלחמת העולם השנייה, יוליה ומשפחתה הוגלו לטרנסניסטריה. אחרי מסע תלאות בו שרדו מחצית מהמוגלים, יוליה הגיעה לחדר קטן בגטו. לפתע נכנסו שני נאצים עם אקדחים שלופים ואיימו על שוכני החדר כי ימסרו להם מיד את כל התכשיטים.

אישה אחת החביאה את תכשיטיה בחזה. הנאצים ירו בכל הנוכחים בחדר. דם האם ניתז על ילדתה הקטנה וזה הציל את חייה. הנאצים חשבו שהיא מתה והלכו מהחדר. בחדר סמוך הייתה משפחה דתית שלא רצתה לחלוק את גוויית הפרה שבחדרם עם אחרים. יוליה אף כי הייתה רעבה מאוד לא העזה לטעום מהבשר הנגוע בתולעים והסריחה.

כדי לשרוד היא אכלה קליפות של תפוחי אדמה שאספה מפחי הזבל. אבא של יוליה ברל פורמן, נורה על ידי הנאצים ללא כל סיבה. יוליה חיבקה אותו והוא פירפר בזרועתיה עד אשר נפח את נשמתו למוות. זה מקצת ממה שיוליה חוותה שם.

נס שהיא יצאה בחיים ממקום זה!

הזוית האישית

החוויה הייתה של חיבור, כי אנחנו לא נפגשים הרבה ביומיום. היה לי כיף להתחבר סוף סוף לסבא ולשמוע את הסיפור של חייו.

געט
אם עובדים הרבה אז משיגים את התוצאה