טבעת היהלום של סבתא רבתא

סבתא בחג החנוכה
סבתא וסבא ביום חתונתם
טבעת יהלום מיוחדת

שמי מאיה מעודד עצמון ,אני משתתפת השנה בתוכנית הקשר הרב דורי. לסיפור התיעוד במאגר המורשת בחרתי לראיין את סבתא מצד אבא.

סבתא נאוה נולדה בשנת 1950 בארץ ישראל. בשנותיה הראשונות גרה בעיר ברמת גן, בהמשך עברה לגור בקיבוץ בכפר גלעדי. ‏‏‏‏הילדות שלה הייתה מאושרת בקיבוץ כפר גלעדי בצפון, מקום קטן ובו כולם מכירים אחד את השני. הילדים בקיבוץ היו חיים וישנים בבית ילדים, ורק אחר הצהריים היו הולכים לשעתיים לבקר את ההורים בבתים שלהם. החיים היו  שקטים ומוגנים, חיי כפר, טבע ואוויר צח. חיים מאוד מהנים לילדים. סבתא הייתה בתנועת נוער בקיבוץ, והם היו יוצאים לטיולי מחנאות בטבע למספר ימים. לפעמים ‏‏היו אתגרים לא פשוטים, אבל סבתא נשארה עם הרבה חוויות שעד היום היא זוכרת אותם.

כשהייתה בצבא, פרצה מלחמה וחבריה הטובים נפלו בקרב. ‏‏אירוע שהשפיע עליה מאוד וזה היה הלם, כאב וצער שלא תשכח לעולם. בצבא סבתא שרתה  ‏בחיל הקשר כצפתית, אשר  שולחת הודעות בכתב מורס, שולחת להצפנה.

גלגולה של טבעת

סבתא רבא שלי, בשנותיה האחרונות, לפני שנפטרה נתנה לבת שלה – סבתי , טבעת יהלום למזכרת שתעביר לבת שלה ואחר כך לנכדותיה. היא שמחה מאוד וענדה אותה אל האצבע. סבתי שמרה על הטבעת מכל משמר. לאחר מספר חודשים כשסבתא רבא נפטרה , הטבעת אבדה וסבתי היתה מאוד עצובה. יום אחד ,כאשר פתחה את מגירת הגרביים כדי להוציא גרב, נפלה הטבעת מתוך הגרב והנה נמצאה הטבעת. לא היתה מאושרת יותר מסבתי שמצאה את המזכרת האחרונה שנשארה לה מאמה.

מאיה: נהנתי לשמוע את סיפור חייה של סבתא נאוה.

צפתית
הפעלה שוטפת של תקשורת נתונים, הקמה ואיתור תקלות ברשתות נתונים, הפעלה והטענת מצפיני נתונים, תוך שימוש במכשירי תקשורת מתקדמים, איתור תקלות שונות במצפיני נתונים, הצפנה ופענוח של מידע מסווג תוך כדי שידורו וקליטתו. באחריות בעל התפקיד לבצע מטלות רגישות בעלות סיווג גבוה, בעל התפקיד מאפשר העברת מידע קריטי וחיוני לגורמים הנדרשים כל זאת באמצעות מערכות עתירות טכנולוגיה.

”הילדות שלה הייתה מאושרת בקיבוץ כפר גלעדי בצפון, מקום קטן ובו כולם מכירים אחד את השני.“