טבעת הזהב של אלה וארי

תמונה של סבתא שרה לפני כשנתיים
טבעת זהב

סבתא שרה שלי, נולדה ברחובות בשנת 1950.

זהו סיפורה של סבתא על טבעת מיוחדת, טבעת הזהב של אלה וארי, שעברה בין דורות במשפחתה של סבתא שרה שלי.

סבתי שרה היא נכדתם של יוסף ושרה קינצלינגר, אשר עלו מפולין לישראל בשנת 1934 לפני קום המדינה. שנה לפניהם עלו ארבעה מילדיהם הרווקים, ביניהם אמה של סבתא שלי, שמה היה הרטה. בפולין נשארו 2 מילדיהם של יוסף ושרה, אלה וארי, הם לא עלו לארץ כי היו להם משפחות משלהם שם. כמתנת פרידה הכינו אלה וארי לאביהם יוסף טבעת עשויה זהב צהוב, אשר במרכזה אבן שחורה גדולה, ועליה האותיות A ו E המסמלות את האות הראשונה בשמם.

בשנת 1940 נותק הקשר עם ארי, אלה ומשפחתם והם נספו בשואה. סבא יוסף שמר על הטבעת מכל משמר וענד אותה עד יומו האחרון. סבא יוסף נפטר בשנת 1949, ולפני מותו העניק את הטבעת לאמה של סבתי, בתו הרטה.

הרטה, אמה של סבתי, שמרה על הטבעת כפי שהבטיחה לאביה ולפני שנפטרה בשנת 1992, העניקה אותה לסבתי שרה וביקשה ממנה לשמור על הטבעת. סבתי לא ענדה את הטבעת, אבל היא שמרה עליה כל השנים בקופסת התכשיטים שלה.

בשנת 2013 העניקה סבתי שרה את הטבעת לדודה שלי דנה, אחותו של אבא שלי ודנה עונדת אותה עד היום.

שי: אני מאוד נהנתי המעבודה עם סבתא שרה

עונד
שם תכשיט על אצבעו

ציטוטים

”אמה של סבתי, שמרה על הטבעת כפי שהבטיחה לאביה וכשנפטרה העניקה אותה לסבתי שרה וביקשה ממנה לשמור על הטבעת.“