חתונתם של סבי וסבתי

סבא פנחס עם דריה
סבא וסבתא בחתונתם
סיפורו של סבא פנחס - לזכרו

סבי פנחס, נפטר לפני כשנתיים אך זהו סיפור מאוד משמעותי עבור הורי  שסבא הרבה לספר לנו וחשוב לי לתעד זאת. סבי וסבתי הכירו  במדרשת שדה בוקר, היום "מדרשת בן גוריון". סבא הגיע כדי להיות שם מורה למוסיקה בתיכון ובסמינר למורים שהיה במקום. הקים מקהלות וארגן טקסים והופעות. גאולה, שבהמשך נישאה לו,  באה כדי ללמד מתמטיקה וכימיה.

זה היה בשנת 1966, הם הגיעו למרחב מדברי עצום עם כמה מבנים בודדים. והיו חלוצים!

בסיום שנת הלימודים, סבא קיים חיזיון אור קולי מדהים, בכניסה לנחל עובדת. על ההרים ועל הגבעות. בן גוריון נכח בחיזיון, התלהב וביקש שיקיימו את החיזיון שוב ביום הולדתו וכך היה.

סבא וסבתא גרו  ב"רווקיה"- מקום בו הרווקים היו מתגוררים. היו להם  'חיי רווקים' בהם היו קמים בחמש בבוקר ויורדים אל המעיין, עין עבדת, לראות את היעלים שותים מים.

במלחמת ששת הימים, סבתא גאולה גוייסה למילואים ושרתה בירושלים. וסבא נשאר במדרשה. הרומן ביניהם כשהיו צעירים, התחיל לפרוח בחליפת מכתבים, ונמשך כאשר סבתא גאולה חזרה למדרשה אחרי המלחמה.

חתונתם התקיימה ביום ראשון, ט' בניסן תשכ"ח, 7.4.1968. החתונה נערכה במדרשה, ברחבה של בנין הסמינר. זו הייתה חתונה בנוסח 'קיבוצי'.

תמונה 1

לאחר החופה, הופיעו חברים שלהם בקטעי שירה, ריקודים וקטעי קריאה. בהמשך התקיימה תהלוכת לפידים אל חדר האוכל. שם, לפי מה שאבא זוכר שסבא סיפר,  הוכנה ארוחה כיד המלך. לאחר מכן, כולם חזרו  אל בניין הסמינר ורקדו 'כל אותו הלילה'. חברי המדרשה הכינו לכבודם תכנית אמנותית, השחקן יעקב בודו, ידיד המשפחה, הופיע בקטעי הומור והייתה חתונה מאוד שמחה.

כאשר אמא של סבא הגיעה למדרשה לקראת החתונה, היא שאלה האם דוד בן גוריון יבוא לחתונה. סבא היה המום מהשאלה, כי אפילו לא חשב על כך ולא העז להזמין את בן גוריון.  אימו של סבא, לקחה רכב ונסעה אל הצריף של בן גוריון, בקיבוץ שדה בוקר. היא סיפרה לו שהם הזוג הראשון שהכיר במדרשה וגם מתחתן שם.

בן גוריון התלהב מאוד ו….בא לחתונה!!!  בן גוריון היה אורח הכבוד אצלם בחתונה!

תמונה 2
סבא פנחס עם אמו, נחמה אופק, דודתו הפסלת חנה אורלוף וראש הממשלה הראשון של מדינת ישראל, דוד בן גוריון.

בסוף אותה שנה סבא וסבתא עזבו את המדרשה ועברו לגור בבאר שבע השתקעו שם והקימו את משפחתו של אבי בעיר זו.

הזוית האישית

דריה: סבי נפטר לפני כשנתיים אך זהו סיפור מאוד משמעותי עבור הורי שסבא הרבה לספר לנו וחשוב היה לי לתעד זאת.

מדרשת שדה בוקר
חברה לתועלת הציבור ממשלתית, המפעילה אשכול של מוסדות חינוך, תיירות ומחקר העוסקים בחינוך למנהיגות, הכרת הארץ ושמירת הסביבה. המוסדות עוסקים בהוראה בחינוך הפורמלי והבלתי פורמלי, בהדרכת טיולים וסיורים בנגב, במחקר בשדה ובכנסים וימי עיון בנושאים הקשורים לנגב, למדבר ולסביבה. (ויקיפדיה)

”בן גוריון היה אורח הכבוד אצלם בחתונה!“