חנה אילוביץ'

תמונה משפחתית מהבת מצווה שלי
סבתא בחתונה של ההורים שלי
זיכרון ילדות של סבתא שלי

סבתא חנה נולדה בתאריך 2/3/1944, להוריה יום טוב יוסף ז"ל ואסתי (אסתר) ז"ל. היו לה חמישה אחים: צבי ז"ל, זאב ז"ל, שלמה ז"ל, שמואל ז"ל וחנן ז"ל. היא גדלה בעיר רחובות והייתה מזכירה.כיום היא גרה ברמת גן.

סבתא מספרת

"אני מתגעגעת וזוכרת את הארוחות המשפחתיות שהיינו חוגגים כל שבת וחג. המאכל האהוב עלי היה צ'יפס. לפני הארוחה הייתי בבני עקיבא, בארוחה היינו עושים קידוש והיינו שרים שירים של שבת ואחר כך הייתי נפגשת עם חברים מבני עקיבא.

תמונה 1

הייתי בת יחידה מבין שישה אחים ומאוד פינקו אותי. גרנו ליד הפרדס, אבא שלי היה מנהל הפרדס. בשבתות היו באים אלינו הרבה אנשים לבקר, היו מגיעים משפחה וחברים של אחים שלי. בבת מצווה שלי עשינו מסיבה והזמנתי מספר חברים לבית שלי ברחובות. הייתה מסיבה מאוד פשוטה עם כיבוד קל והיה לי מאוד כיף."

מילה שסבתי אומרת כל הזמן : זיגזונט שפירושה "תהיי בריאה" ביידיש.

הזוית האישית

רותם הנכדה: היה לנו מאוד כיף להשתתף בתוכנית, למדתי הרבה על סבתא שלי ואני מאחלת לסבתא שלי המון בריאות.

זיגזונט
תהיה בריאה באידיש