חינוך בלתי פורמלי

ורוניקה וסיצ'יליה באחד המפגשים
לסיצ'יליה לא היו תמונות מעברה
מלחמת העולם השנייה מנעה מסיצ'יליה ללמוד באופן מסודר בבית ספר. למרות זאת אביה הנחיל בה אהבה עמוקה לספרים ולכתיבה אשר קיימת בה גם היום

סיצ'יליה נולדה באוקראינה בשנת 1939 בה פרצה מלחמת העולם השנייה. בגלל המלחמה נאלץ אביה לעבור לעיר אחרת. נדודיה של המשפחה במהלך המלחמה והתקופה הקשה שפקדה את רוסיה אחריה מנעו מסיצ'יליה ללמוד באופן מסודר בבית הספר, כמצופה מבני גילה.

למרות שלא יכלה לרכוש השכלה באופן המקובל, אביה התעקש שתלמד ותשכיל. הוא לימד אותה קרוא וכתוב ועודד אותה לקרוא ספרים ויצירות ספרותיות של גדולי הכותבים. כך התפתחה אהבתה הגדולה של סיצ'יליה לספרות ולכתיבה, בתור בסיס אינטלקטואלי לחייה. מכיוון שלא היו לה שום תעודות פורמליות, הלכה ללמוד ספרות ועבדה כספרית. בסוף כל יום עבודה, כאשר חזרה לביתה, דאגה לקרוא פרק מספר, סיפור קצר או שיר.

ורוניקה: המפגשים עם סיצ'ליה העשירו אותי מאוד ועודדו אותי לקרוא קלאסיקות ספרותיות.

פאבולה