חיי סבתא חנה היימן

סבתא שלי כשהייתה ילדה
סבתא שלי בפניימיה כשהייתה נערה
עובדות מרתקות על חיים של אנשים מהדור הקודם

חנה היימן כיום בת 71. היא נולדה בפתח תקווה להוריה חיה ויצחק וטנשטיין. סבא יצחק נולד ברומניה ועלה לארץ בגיל שנתיים, בשנת 1921. סבתא חיה עלתה לארץ לפני השואה כשהייתה בת 16.

חנה גדלה בכפר הערבי הנטוש שייח מונס ליד תל אביב. היא למדה בתל אביב והכירה שם חברות: ורדה, דבורה, תהילה ומלכה. כשחנה הייתה ילדה היא אהבה מאד לתפור בגדים לבובות שלה, לשחק בחוץ ועם האחים שלה.

משפחתה של חנה עברה דירה לפתח תקווה כשהייתה בסוף כיתה ח'. היא למדה בתיכון שם והכירה שם חברות חדשות. סבתא מאד התקשתה בבגרויות בגלל שלקח לה קצת זמן להתרגל לסגנון הלימודים ולמורים. אחרי הלימודים חנה לא התגייסה לצבא ולא עבדה בשירות לאומי (סבתא אמרה לי שפעם זה היה מותר) כי אבא שלה לא הסכים לה.

חנה עבדה בבית החולים הדסה בתור מזכירה רפואית. אחר כך עברה לבית חולים בלינסון ואז סבתא עברה לתל השומר ולבסוף עבדה באיכילוב.

חנה הכירה את משה (סבי שנפטר) דרך חברה שלה, שבעלה הכיר אותו. הם נפגשו בפעם הראשונה בבית של אותה חברה ואז יצאו לטיול באשקלון. אחר נפגשו עוד הרבה פעמים עד לחתונה.

לסבתא חנה וסבא משה נולדו ארבע בנים: גיא גד"י, אייל ויואב. כולם התחתנו ונולדו להם ילדים. עכשיו חנה שמחה ומקווה לעוד נכדים. חנה קיבלה בירושה מאימא שלה פמוט שאימא שלה קיבלה מאימא שלה – הפמוט עבר דורות רבים במשפחה – והיום הוא נמצא אצלנו בבית, אנחנו מתכוונים כמובן להעביר אותו מדור לדור.

כיום חנה אוהבת להיות עם כל המשפחה, לטפל בצמחים בגינה ולטייל בחו"ל ובארץ.

יאיר הנכד המתעד: היה לי ממש מעניין לראיין את סבתא שלי וללמוד עליה הרבה דברים שלא ידעתי לפני התכנית.