חיי המושב של רוזה בן לולו

סבתא רוזה והנכדה אלה בן לולו
סבתא רוזה במפגש חנוכה
ילדותי בכפר שמאי

שמי רוזה בן לולו(אמר), נולדתי בשנת 1952 במרוקו, ועלינו לארץ בשנת 1955.

בהגיענו ארצה נשלחנו ישר למושב כפר שמאי, כְּפַר שַׁמַּאי הוא מושב באזור הצפון ליד צפת, השייך למועצה אזורית מרום הגליל. הוא ממוקם על כביש 866 המחבר בין כרמיאל למירון ולצפת. בסמוך למושב זורם נחל עמוד, נחל איתן הזורם כל השנה ונמצא בטיפולה ובאחזקתה של רשות הטבע והגנים. (ויקיפדיה).

יש לי תשעה אחים: חמש בנות וארבעה בנים. אני הילדה הרביעית במשפחה ותמיד הרגשתי שקיבלנו יחס שווה מהורינו.

היה לנו משק שהיה בו הכל מהכל. היה לנו דיר כבשים, היה לול של עופות, ועיזים. בנוסף היו לנו מטעי שזיפים, תפוחים, אפרסקים וכרם של ענבים. את הפירות היינו משווקים לתנובה, מה שעזר מאוד בכלכלת הבית.

תנובה מרכז שיתופי לשיווק תוצרת חקלאית בישראל בע"מ המוכרת בשם המקוצר תנובה היא חברה ליצור ושיווק מזון. החברה מחזיקה בנתח שוק משמעותי בתחום ייצור חלב לשתייה, מוצרי חלב ושיווקם. ב-1988 הוכרזה כמונופול בתחומים אלה. תנובה בולטת גם בתחום מוצרי הבשר, הביצים והמזון הקפוא. (ויקיפדיה)

כילדה הייתה לי חוויה מאתגרת אבל היה לי מאוד כיף במושב, אהבתי ללכת עם החברות למעיין הקרוב, זה היה מקום מפגשנו העיקרי.

עם הזמן התבגרתי ולמדתי בפנימייה דתית במשך ארבע שנים מכיתה ט' עד י"ב וסיימתי שתיים עשרה שנות לימוד, בהמשך התחלתי ללמוד בסמינר למורים וגננות, במסלול גננות, שנה לאחר מכן הפסקתי ללמוד, מכיוון שהתחתנתי, ונולדו לי ארבעה ילדים, כך התחלתי את חיי המשפחה וניהול הבית.

רוזה: היה לי כיף לעבוד עם אלה ואגת, להיזכר ולספר על הילדות שלי ולהכיר אנשים חדשים.

אלה: היה לי כיף לעבוד עם סבתא ולפגוש אותה בבית הספר בכיתה שלי. גיליתי על סבתא דברים חדשים, שלא ידעתי קודם.

אגת: היה לי כיף להכיר את רוזה דרך הפרויקט, ולשמוע את הסיפורים שלה ונהניתי לעבוד עם אלה.

סמינר
סמינר הוא לימוד אקדמי בנושא מסוים, הנערך על ידי אוניברסיטאות, מכוני מחקר ומוסדות אקדמיים, בצורת כינוס לדיון רב משתתפים. הסמינר משמש בנוסף, כבמה לסטודנטים, לאנשי אקדמיה, חוקרים ואנשי מקצוע, העוסקים באותו תחום.(ויקיפדיה)

”כילדה הייתה לי חוויה מאתגרת אבל היה לי מאוד כיף במושב.“