ילדותה של סבתא חדוה פרי – גל

מבלים עם סבתא וסבא בכנרת
סבתא חדוה ואחותה רותי באשקלון
איך גדלה סבתא חדוה

לסבתי מצד אבי קוראים חדוה פרי-גל. היא גרה ברעות עם סבי דוד.

מוֹדִיעִין־מַכַּבִּים־רֵעוּת היא עיר במחוז המרכז בישראל, הממוקמת בין ירושלים לבין תל אביב־יפו. העיר במתכונתה הנוכחית היא תוצאה של איחוד רשויות עליו הוחלט בשנת 2003, בו אוחדו העיר מודיעין והיישוב הקהילתי מכבים־רעות לרשות אחת, לה שטח שיפוט של 50,000 דונם. ויקיפדיה

יש להם שלושה ילדים. אבי, דני, הוא הבן הבכור. בחרתי להתמקד בסבתי, כי אני אוהב אותה.

סבתי, חדוה, נולדה בירושלים בשנת 1953.

בילדותה היו לא מעט קשיים. לא היה הרבה אוכל כמו שיש היום. לא היו להם הרבה משחקים וגם לא הרבה בגדים ונעליים, אבל היה להם טוב. סבתא חדוה אהבה לשחק בחוץ, עם חבריה וללכת לתנועת הצופים. כשגדלה היא עבדה בתור קוסמטיקאית וטיפלה בילדים.

עד היום היא נשארה בקשר עם חבריה מתנועת הצופים: דליה, שלומית, משה, יעקב ועוד חברים רבים.

הצופים או תנועת הצופים היא תנועה חברתית ותנועת נוער כלל עולמית. מטרתה היא לפתח אנשים צעירים גופנית ורוחנית כך שהנוער יוכל לקחת מקום מועיל יותר בחברה. מטרה זו מושגת באמצעות חינוך בלתי פורמלי עם דגש על פעילויות מעשיות בחוץ, בטבע. כיום כוללת התנועה למעלה מ-42 מיליון חברים ב-217 מדינות וטריטוריות. ויקיפדיה

היא סיפרה לי שהיא מתגעגעת להוריה, לבית ילדותה ולשכונה שגדלה בה. אחד מהזיכרונות המיוחדים מילדותה הוא שבכיתה ז' היא עלתה על מתקן אופניים שבור בבית הספר, נפלה ושברה את ידה.

הדמויות המשמעותיות עבורה עד היום הם ההורים שלה, שהיו ניצולי שואה.

עד היום יש מספר חפצים שהיא שומרת עליהם וזוכרת אותם. אוסף המפיות שלה, פרסים שזכתה בהם ומכתבים מיוחדים.

כאשר סבתי התחתנה עם סבי, דוד, היא שינתה את שם משפחתה לפרי-גל.

כששאלתי אותה אם הייתה לה אפשרות לבחור בחירות אחרות בילדותה, כדי שהעתיד שלה יהיה שונה, היא ענתה, שלא הייתה משנה דבר. היא שמחה מאוד עם הילדות שלה, כי הייתה לה ילדות מאושרת. למרות זאת היא לא הייתה רוצה לחזור לתקופה הזו. היא שמחה, שהגיעה לימים אלה ומאושרת מכל המשפחה, הילדים והנכדים החמודים.

עמרי: נהנתי מאוד לכתוב את הסיפור על סבתא שלי, כי זה גרם לי להתעניין בחייה ובעברה.

קוסמטיקאית