חיים שכאלה – ציון ויצמן

קובית זיכרון למלחמת יום הכיפורים.
סבא משרת בצבא בגדוד 13 של גולני
אושר הוא המפתח להצלחה

ילדותי

שמי ציון ויצמן, נולדתי בשנת 1946 בבגדאד שבעיראק. כשהייתי בן ארבע עליתי לארץ באונייה יחד עם אמי, אבי ושני אחיי.

הפלגנו לחיפה ומשם עברנו למעברת תלפיות שבירושלים. שם גרנו שנתיים באוהל, שנתיים בפחון ואז עברנו לדירה קטנה בשכונת הקטמונים, שם נולדו לי עם הזמן עוד 4 אחים.

שירותי בצה"ל

בשנת 1966 התגייסתי לצה"ל כחייל סדיר בגדוד 13 של גולני שם שירתי שלוש שנים. לחמתי במלחמת ששת הימים, במלחמת ההתשה, בקרבות ברמת הגולן, ובמרדפים בבקעה. השתחררתי בשנת 1969 ועשיתי מילואים בחטיבה הירושלמית שבועיים לפני תחילת מלחמת הכיפורים. בזמן המלחמה נשלחתי לתעלת מוצב בודפשט, מוצב זה הוא המוצב היחיד שלא נכבש בידי המצרים. בשנת 1982 פרצה מלחמת לבנון הראשונה שם לחמתי בגזרה המזרחית.

קריירה

אחרי הצבא התחלתי לעבוד במכון התקנים בישראל משנת 1971 עד 1972. בשנת 1972 התחלתי לעבוד בחברת "אשטרום" כמנהל מפעל לבטון מובא, בעבודה הזאת אני עובד עד היום, 48 שנים.

משפחתי

בשנת 1975 התחתנתי, לאחר שנה נולדה בתי הבכורה לימור ולאחר ארבע שנים נולד בני יוסי. לאחר שש שנים התגרשתי והתחתנתי שוב בשנת 1987,שנה לאחר מכן נולד בני יונתן.

דניאל: מאוד נהנתי מהחוויה וזכיתי לדעת דברים חדשים על סבא שלי שלא ידעתי קודם.

סבא ציון: מאוד שמחתי ונהנתי לעבוד עם נכדתי ולשתף אותה בעבר שלי.

סבא תמיד מלמד אותנו שהצלחה זה לא המפתח לאושר, אושר הוא המפתח להצלחה, אם אתה אוהב את מה שאתה עושה אתה תצליח.

”תבחר לראות את היופי בכל דבר“