סבא חיים ברק רב הפעלים

אני וסבא ביום הולדתי ה-10
תמונה של סבא מעברו בצבא
סיפור חייו של סבי, חיים ברק

שלום.שמי ליהיא דקל מכיתה ו'1 מבית ספר סביון גני יהודה ואני הולכת לספר לכם על סיפורו של סבי.

לסבא שלי קוראים חיים ברק. הוא נולד בתאריך 27.2.1943 בשכונת בורוכוב בגבעתיים.

הוריו הגיעו מפולין (מוורשה) בשנת 1936 כחלוצים בצורה בלתי חוקית. הם נחתו בחוף רשפון והועברו למחנה אוהלים בנס ציונה. לאחר תקופה קצרה עברו לשכונת בורוכוב בגבעתיים ושם נולד סבי.

סבי גדל בגבעתיים ושם עברה עליו ילדותו. הוא למד בבית הספר "בורוכוב" והיה חבר בתנועת הנוער העובד והלומד. סבי זוכר מתנועת הנוער את הטיולים החוויתיים, מחנות הקיץ, הפעולות המשמעותיות. שם למד לתת עזרה לזולת.

מבית הספר היסודי המשיך ללמוד בתיכון "קלעי" ולמד במגמה הביולוגית. סבי מספר על התיכון: "אני זוכר את הטיולים השנתיים מהתיכון, את שיעורי הגדנ"ע, שיעורי הספורט והחברים שאני בקשר איתם עד היום".

אחרי שסיים את לימודיו בתיכון התגייס לצבא בתפקיד מ"כ טירונים , המשיך לקורס קצינים ואחר כך היה מדריך חבלה. לסבי חוויות רבות מהשירות בצבא. הוא השתתף ברוב מלחמות ישראל: מלחמת ששת הימים,  מלחמת יום כיפורים, מלחמת ההתשה, מלחמת לבנון הראשונה והשנייה. סבי מספר: "מלחמת ששת הימים הייתה בין המלחמות הקשות שעברתי, כשנלחמתי במתחם אום כתף ששלט על המעבר בין ישראל למצרים והיה קרב בין הקשים ביותר בסיני כשבמלחמה נהרגו ונפצעו רבים מחברי". מלחמת יום כיפור הייתה מאוד משמעותית עבור סבי. במלחמת יום כיפור ירה סבי טיל כתף לעבר טנק מצרי וכתוצאה מכך איבד את שמיעתו באוזן שמאל.

בשנת 1964 סבא הכיר את סבתי צפי. הם הכירו בערב פתיחת חנוכת הפתיחה של אוניברסיטת תל אביב שהתקיימה בהיכל התרבות. לאחר שיצאו כשנתיים החליטו להתחתן בשנת 1966. מכיוון שהמשיכו ללמוד ולעבוד הבת הבכורה, אורית ז"ל (אמי), נולדה רק בשנת 1968. בשנת 1970 נולד הבן השני זיו ובשנת 1977 נולדה הבת השלישית הילה. המשפחה הייתה מגובשת מאוד, כולם למדו, עבדו, היו בתנועות נוער, שרתו בצבא כקצינים ואהבו מאוד לטייל בארץ ובעולם. המטרה הייתה להשקיע במשפחה, באהבת הארץ בתרומה לחברה ולשמור על הקשרים של המשפחה שנשמרים עד היום גם לאחר אובדן הבת אורית  ז"ל (אמי).

סבא וסבתא ביום נישואיהם

תמונה 1

לפני שיצא לפנסיה סבי עבד כסוכן מכס בעסק משפחתי כ-10 שנים, ולאחר מכן עבד במוטורולה ישראל כמנהל היבוא והייצוא. במוטורולה המשיך לתפקיד נוספים: מנהל המסחרי של אגף הסוכנויות ומנהל המידע והבקרה. הוא עבד במוטורולה כ-30 שנה עד שפרש לגמלאות.

סבא במדים

תמונה 2

לאחר פרישתו, עבד במכללה למנהל בפקולטה לאדריכלות ועיצוב פנים. עד לפני כמה שנים, התנדב סבי במשטרת ישראל באגף התנועה. כיום הוא פעיל חברתי באור יהודה ועובד במשרד החינוך בריכוז בחינות הבגרות באור יהודה.

המשפחה התרחבה ומונה 11 נכדים. כיום , בתקופת הקורונה סבי עדיין עובד במשרד החינוך ולמרות שחלה בקורונה לא מזמן, התקופה עוברת עליו כרגיל והוא ממשיך לדאוג לנו – לנכדים, לילדים וכמובן שלסבתי צפי.

תמונה משפחתית

תמונה משפחתית

הזוית האישית

ליהיא דקל: התוכנית נתנה לי ולסבי הכרות יותר טובה עם הסיפור המשפחתי ועל קורות חייו של סבי. התוכנית הבהירה לי יותר את הסיפור האישי של סבי. התוכנית גיבשה ביני לבין סבי ונהננו מאוד לעבוד ביחד. אני מאחלת לסבי אריכות ימים, בריאות ושישאר כמו שהוא – גיבור.

אהבת הארץ והאדם
תמיד תאהב את מי שלפניך ואת הארץ שלך.