חייו של סטפן סאטלר, סבי

סבי וסבתי בביתם הראשון
פעילות כללית במסגרת התכנית
מאוסטרליה לישראל

שמי ברק סאטלר, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי, במסגרתה אני מתעד את סבי, סטפן סאטלר.

סבי סטפן סאטלר נולד בפולין בשנת 1948 להורים ניצולי שואה. אביו חיים שלמה ואמו פרימט, שרדו את מחנות העבודה של הנאצים. הוריו הכירו באירופה לאחר המלחמה, נישאו ועברו להתגורר במלבורן שבאוסטרליה. בשנת  1952, נולד אחיו של סבי, אלברט. שניהם למדו בבתי ספר יהודיים וסיימו את לימודיהם בתיכון "הר הצופים" במלבורן. לאחר מכן סטפן למד רפואת שיניים וכירורגיית פה ולסת ואילו אלברט היה פעיל בתנועות הנוער.

במהלך שנות השבעים כאשר החלה הגירה של מוסלמים לאוסטרליה, החלה גם אנטישמיות ובני הקהילה החלו לעלות ארצה. גם סבי, שהיה רק בן 23, החליט לעלות ארצה לבדו.

כשהגיע ארצה התגורר בערד ועבד ברפואת שיניים, כמו כן, התגייס לצה"ל ושירת כקצין וכרופא. בירושלים הכיר את סבתי דינה, שגם היא עלתה ארצה לבדה מארה"ב. שניהם קבעו מושבם בירושלים הבירה.

ברק: היה כיף ומעניין לתעד את סבא שלי.

גולאג
גוּלאג היה ענף של שירותי ביטחון הפנים של ברית המועצות אשר עסק בהפעלת מערכת עונשין באמצעות מחנות עבודת כפייה. מחנות אלו יועדו לפושעים מכל הסוגים, אך בפועל נודע הגולאג בעיקר כאמצעי של דיכוי יריבים פוליטיים ומתנגדי המשטר הסובייטי. (ויקיפדיה)

”לא בכוח אלא במוח!“