שושנה קולר עלתה לבדה מאוסטריה

שושנה קולר עם בתה, נכדותיה ונינותיה
שושנה קולר עם בעלה יעקב קולר
עלייתה של שושנה מאוסטריה - ממקימי קיבוץ שדה אליהו שבעמק בית שאן

שושנה (שושה) קולר, לבית פודוויסוקר נולדה באוסטריה בשם רוזה למשפחה שבה היו שתי בנות ושני בנים. שושה הייתה הבכורה. בגיל 16 שנה בעקבות פלישת הנאצים לאוסטריה וחוקים גזעניים כנגד יהודים, החליטה שושה לעלות לבדה לארץ.

הוריה התנגדו מאוד לעלייתה ארצה אולם שושה שהייתה עקשנית מאוד, החליטה בכל זאת לעלות ארצה. בפרידה ממשפחתה, בתחנת הרכבת באוסטריה, ביקש ממנה אביה שתישאר דתיה ושומרת מצוות. בארץ הגיעה שושה לקיבוץ שדה-אליהו, קיבוץ באזור עמק בית שאן, אזור חם ביותר שבכלל לא היה ממיושב בתקופה זו שלפני קום המדינה.

שושה הייתה ממקימי קיבוץ שדה אליהו, ובשנים הראשונות גרה באוהל בתנאים קשים ביותר. אחותה הקטנה עלתה לארץ חצי שנה אחריה, אך שאר משפחתה (הורים ושני אחים) לא הצליחו לעלות לארץ ונרצחו בשואה. בקיבוץ הכירה שושה את בעלה, יעקב קולר והם התחתנו בחתונה צנועה בקיבוץ.

תמונה 1

יעקב בנה לה בית כדי שהיא תגור בו ופעם אחת כשההורים של יעקב הגיעו לשדה אליהו, נתנה להם שושה לישון במיטתה ונאלצה לישון על הרצפה.

שושה הביאה לעולם 3 ילדים: יאיר רבקה ז"ל ובילה. שושה זכתה לקיים את בקשתה של אביה בכך שהביאה 14 נכדים ועשרות נינים שומרי מצוות. שושה נפטרה בחנוכה תשע"ט.

קמה קולר: היה לי מענייין לשמוע את הסיפור וממש נהנתי מהתכנית.

שדה אליהו
שְׂדֵה אֵלִיָּהוּ הוא קיבוץ בעמק בית שאן המשתייך לקיבוץ הדתי. שייך למועצה אזורית עמק המעיינות. הקיבוץ הוקם בשיטת "חומה ומגדל" ב-7 במאי 1939 על ידי עולים מגרמניה, ונקרא על שמו של הרב אליהו גוטמכר שהיה מראשוני הציונות הדתית. בתחילה שכן במבנה חווה טמפלרית ("בית קיבלר") וב-1942 עבר למקומו הנוכחי. ויקיפדיה

חוקים גזעניים
חוקים קשים נגד אוכלוסייה מסוימת