חיבורם לארץ של סבא וסבתא רגלמן

סבתא ואני
פעילות כללית של תכנית הקשר הרב דורי
סיפור עלייתם של סבא וסבתא מברית המועצות לארץ הקודש

סבא וסבתא שלי נולדו במדינת אזרבייג'ן בעיר הבירה באקו. סבא שלי, זכרונו לברכה, נפטר כמה חודשים לפני שנולדתי.

שניהם נולדו בתחילת שנות החמישים של המאה העשרים, מספר שנים אחרי שהסתיימה מלחמת העולם השנייה. הם גרו בבית דירות במרכז העיר, קרוב מאוד לטיילת שעל שפת הים הכספי.

סבא שלי היה מורה לפיזיקה. הוא לימד הרבה מאוד תלמידים והיה בקשר עם רבים מהם גם בהמשך החיים. סבתא שלי היא מהנדסת כימיה במקצועה. היה להם ילד אחד בלבד, והוא אבא שלי.

בשנות ה-90, אחרי שברית המועצות התפרקה, החלה מלחמת אזרחים באזרבייג'ן. כדי לשמור על אבא שלי מגיוס לצבא, המשפחה שלחה אותו יחד עם סבתא שלו לעלות לארץ ישראל.

סבתא של סבא היא סבתא רבתא שלי, בת 96 כיום, שלשמחתנו הגדולה עדיין חיה אתנו בישראל.

אבא וסבתא רבתא עלו לארץ בשנת 1993 וכעבור שמונה שנים, בשנת 2001 , גם סבא וסבתא שלי עלו לארץ בעקבותיהם. בארץ, סבא שלי עבד כמורה לפיזיקה בפנימייה ובבתי ספר.

מיכל: נהניתי מאוד ללמוד על עברם של סבא וסבתא שלי. התוכנית עזרה לנו גם להתגבש ולהתקרב יותר.

הים הכספי
הים הכספי הוא אגם מלוח המצוי בין אסיה לאירופה. הים הכספי הוא האגם הגדול בעולם, ושטחו 371,000 קמ"ר (דומה לשטחה של יפן). הים הכספי נמצא בין המדינות: רוסיה, אזרבייג'ן, איראן, טורקמניסטן וקזחסטן, וממערב לו נמצאים הרי הקווקז. (ויקיפדיה)

”כדי לשמור על אבא שלי הם שלחו אותו יחד עם סבתא שלו לעלות לארץ ישראל.“