חטיפת התינוקות

רוב הנאה בקשר הרב דורי
בית תינוקות
ההיסטוריה תשפוט

אני רחל עוזרי, נולדתי בראש העין בשנת 1950. לאמי היו שתי אחיות תינוקות ואח אחד.

כל התינוקות שנולדו בראש העין  ב-1950 שוכנו בבתי תינוקות. אמי חששה שיחטפו אותי ואת אחיותיה, כי היא ראתה במו עיניה שלוקחים תינוקות ולא החזירו אותם לבית התינוקות, לכן חיפשה תירוץ להיות בבית התינוקות כדי לסייע בכל מטלה.

בזמן ששהתה בבית התינוקות היא ראתה כיצד הגיעו  אחות וגבר שלא הכירה, עטפו את אחיותיה התינוקות ולקחו אותם תוך כדי איום שאם תספר יחטפו אותי (הייתי בת כעשרה חודשים). אמי חששה  ולא סיפרה לאף אחד. כשסבי הגיע לבית התינוקות וגילה שהתינוקות שלו נעלמו הוא כעס מאוד על אמי שלא שמרה עליהן וסילק אותה מהבית.

אמי סבלה כל חייה אבל היא הייתה חזקה והתמודדה עם כל הקשיים. למרות כל הקשיים, היא תרמה והתנדבה בבתי חולים.

המסר שלי לנכדי שאסור להתייאש וצריך להמשיך לצעוד קדימה!

הזוית האישית

רחל: השתתפתי בעבר בתכנית ונהניתי גם הפעם. עם כל נכד זוהי חוויה אחרת. התכנית עוזרת לי לעבד את סיפורי העבר.

בית תינוקות
מקום לגידול תינוקות, כמו מעון