זכרונות מסבא ישראל

סבא שלי
מפגש תכנית הקשר הרב דורי
חייו של סבא והזכרונות שלי ממנו

סבי נולד בישראל בעיר צפת – עיר עתיקה ומיוחדת בצפון הארץ. צפת נמנית כאחת מ"ארבע ערי הקודש" שבהן התגוררו מרבית היהודים, מסוף ימי הביניים ועד סוף המאה ה-19.

הוא גר בצפת בילדותו, היה ילד שובב ואהב לשחק עם החברים שלו בשלוש מקלות וחמש אבנים.

לאחר סיום לימודיו הוא התגייס לצה"ל ואף נלחם במלחמת לבנון. מלחמת לבנון הראשונה שמה הרשמי בתחילתה היה "מבצע שלום הגליל", התרחשה ברובה בשטח לבנון בין ישראל לסוריה וארגוני טרור פלסטיניים שישבו בלבנון, וביצעו פיגועים בישראל ובמדינות נוספות. (מתוך ויקיפדיה)

סבא ישראל, ז"ל

תמונה 1

אני זוכר שהוא סיפר לי מה הוא עשה במלחמה ואיזה נשק היה לו. לאחר הצבא סבא עבד בסלילת כבישים ואף מכר ארטיקים. היה לו יקב וטרקטור והוא אהב להסיע את כל הנכדים בטרקטור שלו. סבא היה ממש איש אשכולות.

כעבור כמה שנים סבא שלי עבר תאונה. הוא נפצע קשה ברגליים ולצערי הרב נאלצו לכרות לו את שתי הרגליים. עשר שנים לאחר מכן הוא נפטר. הוא חסר לי מאז.

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב-דורי בבי"ס כרכור בשנת תשפ"ב

טרקטור
כלי רכב כבד, שייעודו העיקרי הוא גרירת ומשיכת כלים אחרים שנועדו למשימות ייעודיות שונות. כיום השימוש הנפוץ ביותר בטרקטור הוא בחקלאות.

”סבא נלחם במלחמת לבנון“