זיכרונות סבתא רותי וסבא עזי

סבתא רותי ואני
סבתא רות בצעירותה
עליות, התיישבות, מגורים בארץ

שמי רותי, סבתא של אסף, לו אני מספרת את סיפורי, בתוכנית הקשר הרב דורי.

לא עליתי לישראל. אבל אימא שלי עלתה אחרי מלחמת העולם השנייה. היא גרה במחנה עולים בעתלית, אבא שלי נולד בירושלים. בשנת  1950 הם התחתנו בארץ ועברו לגור בתל אביב ובשנת 1951 אני – רותי נולדתי.

בשנת 1956 עליתי לכיתה א' ואיתי בכיתה למד עזרא, כעבור שנים אני ועזרא התחתנו הקמנו משפחה נולדו גם נכדים וכיום הוא סבא עזרא.

בילדותי, בחג פורים מחופשת לליצנית

תמונה 1

כשהייתי בכיתה ג' עברתי לשכונה ולבית הספר אחר. בסיום בית הספר היסודי למדתי בתיכון מקצועי הנדסת בניין. בצבא שירתתי בחיל הקשר כשרטטת.

במשך חיי עברתי כמה מלחמות בארץ ישראל. כילדה במבצע קדש. כנערה מלחמת ששת הימים. במילואים מלחמת יום כיפור וכמו כן גם במלחמות שלום הגליל.

אחרי השירות בצבא התחלתי לעבוד בחברת חשמל, שם עבדתי 42 שנים. סבא עזרא שירת ארבע שנים בחיל האוויר, לאחר מכן עבד 36 שנים בתעשיה האווירית בפרויקט החץ.

כיום סבא עזרא וסבתא רותי בפנסיה וטוב להם מאוד.

תחביב של סבתא להכין יצירות בחוג פסיפס, היא מכינה לנו שולחנות ועוד דברים יפים מפסיפס.

הזוית האישית

אסף: היה מאד כיף להיות עם סבתא וללמוד דברים חדשים ומעניינים על ילדותה. במיוחד אהבתי לשבת ביחד עם סבתא ולשמוע את הסיפורים המיוחדים שלה ממקור ראשון.

סבתא שמחה מאד לספר לאחד הנכדים שלה על העבר שלה במדינה, על הדברים שהיא אוהבת לעשות וגם להראות תמונות מהילדות.

היינו רוצים לאחל אחד לשנייה הרבה אהבה, בריאות ואושר להרבה שנים נוספות.

גביניות