זיכרונות ילדות, אהבה ומלחמה

סלפי עם סבא'לה
זיכרונות ילדות אהבה ומלחמה

היי אני אריה קראוס והיום אני אספר את סיפור חיי.

נולדתי באסף הרופא, הגעתי לירושלים כשהייתי תינוק שם גדלתי במקום שנקרא נוטרדם.

משפחתי

תמונה 1

הורי הגיעו ממדינות שונות אבי היה גר בסרביה ואמי הייתה גרה בבולגריה. והיחסים שלי איתם היו נהדרים ולימדו אותי מתכונים משפחתיים, אחד מהם אתן לכם בהמשך…

בילדותי

לאחר מכן אני אמי ואבי עברנו דירה לחולון שם למדתי באורט חולון. לאחר מכן למדתי גרפיקה.

בנעוריי

תמונה 3

התגייסתי לצבא באוקטובר 1969 שירתי בחיל הרפואה. מאוד אהבתי את השירות הצבאי, כאשר השתחררתי הוצבתי בשריון.

בשירות הצבאי

תמונה 4

שנה אחרי זה פרצה מלחמת יום הכיפורים גויסתי והשתתפתי במלחמה, כולל קרבות הבלימה וצליחת התעלה במסגרת אוגדת של אריק שרון, במסגרת גדוד שריון.

בצבא

תמונה 5

כשעוד הייתי בצבא התחתנתי עם ריקי (סבתא שלך) ב-17/01/1974 וכל זה התחיל מזה שבאתי לצבוע את הקירות בבית של ההורים שלה ובזכות אבא שלי.

חברות

ביום נישואים

שנה לאחר מכן נולדה קרן (אימא שלך), לאחר ארבע שנים נולד איתמר (דוד שלך).

באותה תקופה עבדתי בחברת התעופה אל על שם עבדתי מעל-45 שנים. בהתחלה גרנו בחולון לתקופה קצרה ולאחר מכן בקיבוץ שדה נחום. לפני שאיתמר נולד ולאחר כמה חודשים חזרנו לחולון ומשם עברנו לראשון לציון שם גרנו כ-32 שנה.

לאחר מכן נולדו לי שתי נכדות הבכורה הילה הקטנה אמילי (את) ולאחר מכן בשנת 2016 עברנו דירה להוד השרון. והנה אני עכשיו  אני בן 71 עדיין גר בהוד השרון והתחלתי השנה לעבוד כנהג הסעות לילדים עם צרכים מיוחדים.

סבא אריה מספר על המתכון שעובר במשפחה

אחד המתכונים שאבי לימד אותי  להכין הוא פסטה עם פרג:

החומרים: חבילה פסטה, חמאה, 250 גרם פרג, מעט סוכר וחלב.

אופן ההכנה: לוקחים סיר בישול ושמים בו מים ומרתיחים, כשהמים רותחים מכניסים פנימה את חבילת הפסטה (צריך אטריות רחבות). מבשלים כ- 10 דקות, כשהפסטה מוכנה שופכים את הפסטה למסננת ואחר כך מחזירים אותה לסיר על אש קטנה. מוסיפים לסיר חמאה ופרג טחון כ-250 גרם. מוסיפים, לפי הטעם, סוכר ומוסיפים וחצי כוס חלב מערבבים ומכבים את האש והאוכל מוכן.

המתכון הזה עובר במשפחה עד היום.

סבא היום

הזוית האישית

סבא אריה: במהלך העבודה על הקשר הרב דורי נוצר הידוק הקשר עם הנכדה שלי. מאחל לאמילי את הטוב ביותר בחיים שתצליח בלימודים ובחיים.

אמילי: אני מאחלת לסבא בריאות, עד 120 ושמחת חיים.

בסדר גזוז