זיכרון ילדות מאירוע היסטורי

סבתי ואני
סבתי בילדותה
סיפורה של סבתא נעמי רמון

סבתא נעמי נולדה בחיפה ב26.9.1950 ,לאביה קורט רייזמן ולאימה רבקה רייזמן .

היא למדה בבית הספר היסודי "ליאו בק" "ובבית הספר התיכון "ליאו בק" שעדיין היה ברחוב הילל 47, רחוב קטן וצנוע. בהמשך היתה חניכת תנועת הצופים, בוגרת שבט "הילל", שלא קיים היום, כי עליו נבנה מרכז הלימוד של הבהאים. במסגרת תנועת הצופים עם סיום לימודיה היא יצאה לגרעין נח"ל לקיבוץ גלעד ,ובשנת 1970 נישאה לסבי משה לבית טורמן והם הקימו את ביתם בגלעד.

בשנת 1971 נולד בנם הבכור (דודי) סער .בשנת 1973 יצאה סבתא לארבע שנות לימוד בשלוחה האוניברסיטאית ב"אורנים" -הוראת אנגלית. בשנת 1976 נולד (דודי) עידו . בשנת 1980נולדה אמי, ענבר. משנת 1977 סבתא עבדה בבית הספר היסודי בגלעד ,כמורה לאנגלית. ובהמשך לימדה בבית הספר "עומרים". סבתא התמחתה בהוראת אנגלית לילדים לקויי למידה, ואחרי עשרים וחמש שנות הוראה בבית הספר היסודי. עברה להוראת אנגלית בפרויקט "הילה" לנערים ונערות בסיכון והגישה אותם לבגרות באנגלית.

תכנית היל"ה פועלת במסגרת אגף א' חינוך ילדים ונוער בסיכון במנהל הפדגוגי במשרד החינוך ומופעלת החל משנת תשע"ט על ידי החברה למתנסים ברחבי הארץ. התכנית פועלת במסגרת היחידות לקידום נוער ברשויות המקומיות ובמוסדות חסות הנוער. התכנית מופעלת כיום ב 205 יחידות לקידום נוער הפרוסות במאה חמישים ואחת רשויות מקומיות ובארבעים וחמישה מוסדות חסות הנוער, בתי כלא ובתי מעצר. לומדים בה כ- 5500 בני נוער ממגזרי האוכלוסייה השונים כולל: נוער ותיק, נוער עולה בדגש על יוצאי חבר המדינות ויוצאי אתיופיה, נוער מהמגזר הערבי הדרוזי והבדואי, ונוער מהמגזר החרדי. התכנית הוקמה בעקבות הצורך במתן מענה ייחודי לנוער שנשר מהמסגרות הפורמליות מסיבות שונות וקיים צורך לשלבו, ולאור הניסיון שהצטבר בפיתוח שירותי חינוך טיפול והשכלה לנוער מנותק, החליטה ועדה משותפת של משרד החינוך ומשרד האוצר, בשנת 1992 לפרסם את התכנית לראשונה.(אתר היל"ה).

בשנת 2013 פרשה סבתא לגמלאות. לסבא וסבתא שלושה ילדים ועשרה נכדים וכולם גרים בגלעד.

סבתי זוכרת אירוע מיוחד, את אירוע "האונייה איברהים אל אוול"-

במלחמת מלחמת סיני, בשנת 1956 ,סבתא הייתה ילדה בת שש בחיפה. באוקטובר אותה שנה יצאה משחתת מצרית מנמל פור סעיד, כדי לתקוף את נמל חיפה ,לפגוע באוניות, במיכלי דלק ובסיסי צבא. סבתא זוכרת היטב את האירוע כי הם גרו בקומה שלא פנתה לכוון הים, והשכנים באו לשבת אצלם בזמן ההפגזה ויירוט המשחתת. כי לא היו מקלטים בזמנו.

"האונייה איברהים אל אוול"-מלחמת סיני:

בשעה 03:30 הגיעה המשחתת לטווח של שישה מייל מהנמל וירתה פגזים שלא גרמו נזק. משחתת צרפתית שעגנה בנמל, פתחה באש על המשחתת המצרית אך גם היא לא פגעה. "איברהים אל אוול" פתחה בנסיגה אך נורתה בבוקר על ידי המשחתות " יפו" ו"אילת" של חיל הים הישראלי. האוניה נכנעה וצוות של חיל הים גרר אותה לנמל ,היא שופצה והפכה למשחתת חיל הים "חיפה" (מתוך אטלס כרטא לתולדות מדינת ישראל השנים הראשונות, עמ' 132)".

אור הנכדה: היה מהנה ומלמד. זו היתה עבורי חוויה מיוחדת.

משחתת
מַשְׁחֶתֶת היא אוניית מלחמה בינונית בגודלה, מהירה, בעלת כושר תמרון גבוה וטווח גדול, שמשימתה ליווי אוניות גדולות יותר בצי מלחמתי.(ויקיפדיה).

ציטוטים

”במלחמת מלחמת סיני, בשנת 1956,סבתא הייתה ילדה בת שש בחיפה. באוקטובר אותה שנה יצאה משחתת מצרית מנמל פור סעיד, כדי לתקוף את נמל חיפה ,לפגוע באוניות, במכלי דלק ובסיסי צבא“