השירות הצבאי וההיכרות עם סבתא – דב וגנר

סבא דב והנכדה לורי
סבא בילדותו
רגעים מחייו של סבא דב

שמי דב וגנר והשנה אני משתתף בתכנית הקשר הרב-דורי עם נכדתי לורי.

במלחמת ששת הימים הייתי נער בן 17 שגר באזור הגבול בירושלים וכתוצאה מההפגזות של הירדנים נאלצנו לשהות הרבה במקלטים. במלחמת יום כיפור הייתי מגוייס לחיל האוויר, והתפקיד שלי היה בקר בסוללת טילי המלחמה באזור אשדוד. במהלך המלחמה עברנו את תעלת סואץ. במהלך המלחמה יצא לסוללה שלי לירות טילים כנגד האויב.

סבא בילדותו

תמונה 1

סיפור ההיכרות שלי עם מיכל,  סבתא של לורי, היה לפני 51 שנים, לפני פרוץ המלחמה בחופשה הראשונה שלי. ביקרתי אצלה במקום עבודתה בהר הצופים בירושלים. עבדתי בתכנון מזוג אוויר וסבתא מיכל בתכנון אינסטלציה, זה היה באותו הבניין. מיכל הייתה בקומה הראשונה ואילו אני עבדתי בבניין בקומה הרביעית. יום לאחר יום הכיפורים, מיכל ישבה על מדרגות המשרד ואני ירדתי.. מיכל פנת אליי בשאלה האם צמתי, ואני עניתי שכן. מיכל הציעה לי בשיחה שאבוא לאכול אצלה וככה התחילה ההיכרות בינינו. הקמנו משפחה נהדרת עם שלושה ילדים ונכדים מקסימים שאני מאוד גאה בהם.

לורי הנכדה המתעדת: היה לי מעניין לשמוע את הסיפור של סבא. אני מאחלת לסבא בריאות ושיהיה לו תמיד כיף.

סוֹלְלַת טִילִים
מערך טילים המוצבים יחד בשטח, בדרך כלל בעמדה מוסווית ומבוצרת, ומופעלים תחת פיקודו של מפקד.

ציטוטים

”יום לאחר יום הכיפורים, מיכל ישבה על מדרגות המשרד ואני ירדתי. מיכל פנתה אליי בשאלה האם צמתי ואני עניתי שכן“