השידוך של סבתא מלכה

סבתא ביום נישואיה
משפחתה של סבתא
סבא וסבתא הכירו בשידוך. סבתא של סבתא ואימא של סבא היו חברות טובות

הנכדה תהילה כהן משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי ומתעדת את הסיפור של סבתא מלכה.

סבתא מלכה אנקרי נולדה בישראל, בעיר אשקלון, בשנת 1956 להוריה ינון ומרגו בוחניק.

לסבתא מלכה שמונה אחים ואחיות. הם גרו בשיכונים בבית של ארבעה חדרים, סלון ושלושה חדרי שינה: לבנים חדר, לבנות בחדר וחדר הורים.

לסבתא היה שיער ארוך מאוד. תמיד הלכה עם שיער אסוף וצמה. סבתא הייתה ילדה שקטה, רגועה ואוהבת את הסביבה ואת החברה. היא אהבה לאכול קוסקוס עם שעועית. ביום שישי אהבה לאכול קציצות עם לחם בית. היא אהבה מאוד לצייר, לקרוא ולעזור לאימא שלה במטבח. בזמנה היו מעט ממתקים, היה "חלקום" במיוחד בפורים וחלווה.

סבתא למדה בבית ספר רמב"ם באשקלון, שקיים עד היום. היא אהבה את מקצועות הלימוד בחשבון ובתפירה. היא לא אהבה ללמוד ערבית.

סבא וסבתא הכירו בשידוך. סבתא של סבתא ואימא של סבא היו חברות טובות. סבא היה מגיע עם אימא שלו לבקר הרבה את סבתא של סבתא. גם סבתא הייתה הולכת הרבה לסבתא שלה, כדי לעזור לה. וכך סבא וסבתא נפגשו והחליטו להתחתן ולהקים יחד את ביתם.

צילום של סבתא על רקע תמונתו של סבא מיום חתונתם

תמונה 1

סבא היה בן 23 כשהתחתן עם סבתא שהייתה בת 18.5. הם התחתנו באולמי פאר באשקלון בשנת 1974. בהמשך נולדו להם ילדים ונכדים מקסימים, ורווים מהם הרבה נחת.

תמונה משפחתית

הנכדה תהילה: תודה לך סבתא, מאחלת לך בריאות, נחת ואושר תמיד.

מילון
שידוך הוא התאמה בין איש ואישה, במטרה להביאם בברית נישואים. בתרבויות רבות נישאים בעיקר באמצעות שידוך, אבל כיום נישואים מאורגנים פחות מקובלים בחברה המערבית. עם זאת, השידוך נהוג בחוגים שמרניים גם היום, ונותן גושפנקא ממסדית לקשר בין איש ואישה בטווח הזמן שבין ההיכרות לנישואים.

”ב"ה זכיתי להקים משפחה מקסימה ילדים ונכדים ואני רווה מהם הרבה נחת“