השוקולד שהתליע

סבתא רחל המספרת במפגש
הנכדה אפרת המתעדת

שמי רחל מנחם, נולדתי בשנת 1964 בעיר אשקלון במרכז הרפואי "ברזילי" להוריי חביב וחסיבה גבאי.

בילדותי לא היו ממתקים בשפע כמו היום. היה אז נדיר מאוד לקבל  חפיסת שוקולד, שמחנו מאוד כשקיבלנו קובית שוקולד אחת…. וכאשר קיבלתי חפיסת שוקולד שלמה….!! שמרתי עליה והחבאתי אותה לתקופה ארוכה במקום שאף אחד לא יגלה את מקומה…

אני זוכרת, שבאחד הימים קיבלתי במתנה חפיסת שוקולד שלימה. החלטתי כמובן, להחביא אותה במקום מסתור. הנחתי אותה במקום שמור, אולם הדבר נשכח ממני לגמרי….

רק כאשר ניקינו את הבית לפסח, מצאתי פתאום את חפיסת השוקולד הישנה שבנתיים הייתה כולה מלאה בתולעים.

הצטערתי מאוד מאוד….שאף אחד לא נהנה משוקולד זה.

הזוית האישית

רחל מנחם: מאז למדתי שלא לשמור יותר ממתקים! אם נותנים לך ממתק כדאי לך ליהנות ממנו מיד, ולא לשכוח לכבד גם את האחרים.!

במפגש תכנית הקשר הרב דורי

המרכז הרפואי על שם ברזילי, אשקלון
הוא בית חולים באשקלון. המרכז משרת את תושבי האזור הכולל את אשדוד מצפונו, שדרות מדרום לו, קריית גת וקריית מלאכי במזרח, אשקלון במערב ויישובים נוספים המתוחמים באזור המתואר. המרכז משמש גם כלשכת בריאות מחוזית, ומסונף לפקולטה למדעי הבריאות של בית החולים סורוקה.

”אם נותנים לך ממתק, כדאי לך ליהנות ממנו מיד, ולא לשכוח גם לכבד!“