הקמת משפחה ושורשים – דיצה שחם

דיצה ועידן בחניון של אנדרטת האריה השואג
חתונת דיצה ומרדכי
בניין הארץ לאורך הדורות

שמי דיצה שחם, נולדתי ברמת גן בשנת 1949 ביום העצמאות השני למדינת ישראל. אימא רצתה לקרוא לי 'ניצה' וסבא ביקש לשנות לדיצה על שמה של אמו פריידל (שפירושו שמחה). שם משפחתי מהבית הוא כהן ושם משפחתי מנישואים הוא שחם, שעוברת מ'שוורצקכל' – שפירושו אבן גרניט שחורה, שזה שחם.

בילדותי

תמונה 1

כשהייתי בת חמש נולדה אחותי עופרה, כשהגעתי לגיל שמונה, נולדה אחותי אורית. נהגנו לשחק בחוץ עם ילדי השכנים בתופסת, בקפיצה בחבל והפרחת עפיפונים. את הבובה הראשונה שלי קיבלתי מדודי שחזר מוינה. כילדה, אספתי גלויות, מדבקות ומפיות. למדתי הרבה שנים לנגן בפסנתר. שירי הילדות שלי: "גינה לי", "אבא'לה בוא ללונה פארק", "פרפר נחמד" ו"קן לציפור".

סיימתי בית ספר יסודי "ניצנים". את שנות לימודי התיכון למדתי ב"אוהל שם" ברמת גן. לאחר מכן נרשמתי לסמינר לוינסקי ללמוד הוראה.

הקמת המשפחה שלי

נישאתי (למרדכי ז"ל) והמשכתי את לימודי באוניברסיטה בר-אילן.

ביום נישואינו

תמונה 2

בינתיים נולדו לי הילדים: שי ומיכל ואחריהם יעל וטלי. (שי הבכור נולד ב-1970, מיכל ב- 1973,יעל ב-1977, טלי 1983).

עם ילדיי

תמונה 3

כשטלי הייתה בת 4 התאלמנתי מבעלי האוהב מרדכי ז"ל. נאלצתי להיכנס לעבודה בעסק של הסעות וגידלתי את ארבעת ילדי.

בגמלאות

זכיתי ובורכתי ב-11 נכדים מקסימים, הבכורה אלי בת 22 וצעיר הנכדים, דניאל, בן שנה וחצי.

הנכדים

תמונה 4

אנחנו נהנים ממפגשים משפחתיים רבים לארוחות שבת וחגים, מטיילים ביחד ומבלים. הנכדים מרבים לבקר ואני עוזרת בגידולם. אני נהנית מאוד מהנכדים וממפגשים בכיתת ותיקים בבית ספר לב טוב, ממופעי תרבות וחברים.

סיפורי עליות

נולדתי ברמת גן לציפורה ז"ל, שנולדה ברומניה ושלום ז"ל, שנולד בפולין. אמי ציפורה ז"ל היא נכדה למשה יחיאל סנדרוב, ממייסדי פתח תקווה שעלה לארץ בעלייה השניה מקייב כאלמן עם שני ילדים ונישא בארץ לחיה-שרה, בת הישוב היהודי שהיה בעזה.

מימין: משה יחיאל סנדרוב ז"ל, משמאל: חיה-שרה סנדרוב ז"ל

תמונה 5

סבא וסבתא שלי מצד אבא שלום ז"ל עלו מפולין. סבא ברוך צבי כהן היה מורה לעברית בבית ספר תרבות בפולין, כאשר עלה לארץ היה המורה הראשון לעברית במושבה יסוד המעלה.

המורה כהן עם תלמידיו, יסוד המעלה 1937

עידן הנכד המתעד: החוויה לעבוד עם סבתא הייתה מאוד מהנה, למדתי על משפחתה.

סבתא דיצה: נהניתי מאוד להיפגש עם עידן ולספר על קורות המשפחה.

דיצה
שמחה

יְסוּד הַמַּעֲלָה
יְסוּד הַמַּעֲלָה היא מושבה ומועצה מקומית בדרום עמק החולה. היא הוקמה ב-1883 והוכרזה כמועצה מקומית ב-1949. היא הייתה מהמושבות הראשונות שהקימו אנשי העלייה הראשונה, והמושבה השנייה שהוקמה בגליל העליון אחרי ראש פינה. (ויקיפדיה)

”אם תרצו - אין זו אגדה“