הצעיף המתגלגל

סבתא שלי מחזיקה אותי ביומולדת שנה שלי
סבא וסבתא שלי בחתונה שלהם
סיפור זה מדבר על הצעיף שסבתא שלי קיבלה מאמא שלה.

לסבתא שלי קוראים רחל מיארה לפני שהתחתנה, ואחרי שהתחתנה שם משפחתה שונה לממן.

סבתי נולדה ב-13.8.52 כ"ב באב תשי"ב בעיר טזניט הממוקמת במרוקו. לאמה של סבתא שלי קראו פרחה ולאבא של סבתא שלי קראו יעקב. לסבתא שלי 4 אחים ו2 אחיות: אליהו, האח הבכור, יפה  ז"ל, אחים תאומים, עמרם ורינה. דוד, יוסי ז"ל.

אני בעצם מספר לכם את הסיפור הזה מכיוון שיש חפץ שהוא מאוד חשוב לסבתא שלי, שהועבר במשפחה שלה. החפץ הוא צעיף שסבתא שלי קבלה אותו מאמא שלה ואמא של סבתא שלי קבלה את הצעיף מסבתא של סבתא שלי. את הצעיף סבתא שלי שומרת במגירה מיוחדת, בה נמצאים דברים מהילדות שלה.

לפי דבריה של סבתי, "הצעיף עושה לי טוב. כשאני מניחה אותו עלי אני מרגישה כאילו אני מניחה את ראשי על הכתפיים של אמא שלי, ומעלה זכרונות מן העבר ומן המשפחה".

הזוית האישית

איתן: אני למדתי הרבה על סבתא שלי ועל סבתא רבתא שלי, אני מרגיש שאני וסבתא שלי מאוד קרובים אבל אחרי העבודה התקרבנו הרבה יותר, אני מאחל לסבתא שלי בריאות, אושר, שתחייה לעוד שנים רבות אוהב מאוד.

טזניט
עיר במרוקו