הצמיד של סבתא חנה

סבתא חנה
הצמיד
גלגולו של צמיד

לסבתא שלי קוראים חנה ומשמעות השם היא אמו של שמואל הנביא, מהתנ"ך. סבתא נולדה במרוקו, בשנת 1940, לא ידוע תאריך הלידה המדויק, רק שנולדה בדצמבר. סבתי הייתה הקטנה מבין 9 ילדים, 8 בנים ובת אחת. סבתא עלתה לארץ בשנת 1950, באנייה.

סבתי אף פעם לא עבדה בחוץ, היא הייתה עקרת בית. הוריה היו זהרה ויעקב. בסיפור הקשר הרב דורי אני אספר על הצמיד של סבתא שלי.

הצמיד בצבע זהב ובו קריסטלים צבעוניים, צורת כל קריסטל הוא טיפה. כשאמא שלי הייתה ילדה סבתא שלי קנתה צמיד. כשאמא שלי גדלה ועוד מעט התחתנה, סבתא שלי נתנה לה את הצמיד כמתנת חתונה, ואמרה לה שאת הצמיד היא תיתן לבת שלה כשתתחתן.

כיום הצמיד הזה מדי פעם משמש את אמא שלי, ושמור בקופסת התכשיטים שלה. הצמיד נקנה בישראל. הועבר לאמא שלי מסבתא שלי, לפני כ-15 שנה.

בעתיד, לאחר שאני אתחתן ואקבל את הצמיד, אני אעביר אותו לבת שתהיה לי, כשתתחתן.

הזוית האישית

ליאן: לשתינו היה מאוד כיף לעשות את העבודה של הקשר הרב דורי. אני מקווה שאני אצליח להעביר את הצמיד הזה הלאה.

קריסטל
אבן דמויית זכוכית, עשויה ממינרלים טבעיים או חומרים מלאכותיים, בצבעים שונים.