הצמיד המיוחד

הצמיד
כל המשפחה ביום העצמאות
סיפורו של חפץ

לסבתא שלי קוראים ז'קלין, היא נולדה בשנת 1961 בישראל, בעיר חיפה.

החפץ שעובר במשפחתי מדור לדור הוא בעצם תכשיט והוא מאוד משמעתי וחשוב לנו משום שהוא עבר עד עכשיו ארבע דורות. הוא הגיע ממרוקו. מרוקו הייתה אז ידועה בהרבה תכשיטי זהב ואיכות זהב הייתה טובה מאוד. לסבתא רבתא שלי הייתה קופסת תכשיטים ולאחר שהיא נפטרה חילקו את קופסת התכשיטים בין כל האחים של סבתא שלי. כך סבתא שלי קיבלה צמידים והיא העבירה אותם לבת שלה, עדי, שהיא דודה שלי ויום אחד היא תעביר אותם אלי.

הצמיד שעובר במשפחה

תמונה 1

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בשנת לימודים תשפ"ב (2022) בחט"ב דגן, קריית חיים, במסגרת עבודת שורשים של שכבת ז'.

שקד הנכדה: היה ממש כיף עם סבתא תיתי, אני מאחלת לה את כל הטוב שבעולם.

תכשיט
תכשיט או עדִי (בריבוי: עֲדָיִים) הוא אביזר נוי ובמקור סמל שבטי המשמש לקישוט הגוף והבגד. במהלך השנים והתפתחות האנושות, התכשיט הפך גם ליצירת אמנות, וסמל תרבותי וחברתי. מאז ומעולם שימשו תכשיטים גם כסמל סטטוס וגם כמייצגי בעלי ממון. השימוש במתכות יקרות שמקורן מבטן האדמה ייחדו את התכשיט כפריט המשתלב בגוף האדם ומוכיח מעמד. (ויקיפדיה)

”יום אחד דודה שלי תעביר את הצמידים אליי“