הצל"ש של סבא ישי קרן

אני יחד עם סבא
סבא שלי חייל
גבורה בזמן המלחמה

שמי נעם, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי, במסגרתה אני מתעד סיפור מחייו של סבא שלי, ישי קרן. הסיפור יעסוק במבצע קדש, שנת 1956, סבא לא אוהב לדבר על זה אבל זה חשוב לדעתי.

סבא מספר: "הייתי אז חייל צעיר בחיל השריון, בתפקיד נהג טנק. המבצע התחיל כשהמצרים סגרו את תעלת סואץ.  תפקיד הפלוגה שלי היה לכבוש את המוצב ששמר על התעלה." סבא נסע על טנק ביחד עם שאר הפלוגה לכיוון המוצב. כשהם התקרבו, המצרים התחילו לירות עליהם ולהפציץ אותם. השרשרת של הטנק של סבא נפגעה והטנק לא יכל להמשיך לנסוע.

סבא, שהיה נהג הטנק ירד מהטנק והתחיל לתקן את השרשרת בזמן שהמצרים מפגיזים לכל עבר. בזמן שסבא מתקן את השרשרת, המפקד מחפה בירי.

סבא המשיך לתקן את השרשרת עד שהטנק המשיך לנסוע. כשסבא סיים הטנק היה מוכן להמשך פעילות.

ועל זה הוא קיבל את הצל"ש. סבא הראה גבורה וקור רוח בעת קרב, לא ויתר, יחד עם חבריו הלוחמים.

סבא בעת השירות הצבאי

נעם הנכד המתעד: היה מעניין לראיין את סבא ולתעד את סיפורו. אני מאחל לו שיהיה בריא.

מבצע קדש
מבצע במסגרתו פלש צה"ל לחצי האי סיני וכבש אותו, למעט רצועה צרה לאורך תעלת סואץ.

עיטורי צה"ל
עיטורי צה"ל הם אותות ועיטורים המוענקים לחיילי וקציני צה"ל, שהפגינו אומץ לב וגבורה יוצאי דופן, בדרך כלל בשעת לחימה. רבים מבין מקבלי העיטורים נהרגו תוך כדי ביצוע המעשה שבגינו עוטרו. עיטורי צה"ל נחלקים לשתי קבוצות: עיטורים, וציונים לשבח. גם בתוך הקבוצות ישנו מדרג ברמת העיטור או הציון לשבח. עיטורים וצל"שים מוענקים לעיתים גם ליחידות שלמות. חוק העיטורים בצבא הגנה לישראל קובע הוראות בנושא. (ויקיפדיה)

ציטוטים

”סבא נסע על טנק ביחד עם שאר הפלוגה לכיוון המוצב. כשהם התקרבו, המצרים התחילו לירות עליהם ולהפציץ אותם“