הפגיעה הישירה

סבא ואחותו
אני וסבא
הפגיעה הישירה

סבא, פיני רגב, מספר לי: נולדתי בירושלים בשנת 1938.

במהלך מלחמת השחרור הייתי בערך בן 10, גרתי עם אימי בירושלים, אבא שלי גר אז בתל אביב מכיוון שבירושלים לא הייתה אז פרנסה. אני ואימי היינו צריכים לעבור לתל אביב ובגלל שהיה מצור על ירושלים לא יכולנו לעבור.

לצערנו הרב, הבית שלנו כבר נמכר ולכן היינו צריכים לגור אצל השכנים לזמן מה. לאחר כמה זמן שגרנו אצל השכנים לפתע החלו הפגזות, היינו מבולבלים, לא ידענו מה לעשות. אחד השכנים צעק, רוצו למרתף! כולנו רצנו הכי מהר שאפשר למרתף. לאחר כמה שניות היה בום ענקי, הרבה אבק ועשן באוויר. עלינו למעלה, מהמרתף, הסתכלנו סביבנו ולא ראינו קירות.

הבית ספג פגיעה של טיל, לאחר מכן היה הלם רב באוויר. כולם היו בשוק ובקושי הצליחו לדבר. זה היה אחד הדברים הכי מעניינים ומרתקים שקרו לי בחיים, אומר סבא.

הזוית האישית

נהניתי מאוד לשמוע פרק משמעותי על חייו של סבי בילדותו. מהסיפור אני לומד על הקשיים והחוויות המאוד מאוד יחודיות שסבא שלי חווה בילדותו ושהחיים שלי כיום לא מובנים מאליו. תודה לך, סבא ששיתפת אותי בסיפור שלך.

הפגזות
יריית פגזים או הפצצה