העלייה של סבתא

סבתא ואני, תמונה זו צולמה בטיילת בעכו מול הים
סבתה בצעירותה, בבר המצווה של שני אחיה.
הסיפור של סבתי על עלייתה ממרוקו

סבתי סוניה נולדה בשנת 1954 בעיר קזבלנקה שבמרוקו והתגוררה בה עד גיל 10. קזבלנקה היא עיר על חופה האטלנטי של מרוקו. זו העיר הגדולה ביותר במרוקו, והנמל העיקרי של המדינה. העיר נחשבת למרכז הכלכלי של מרוקו, בעוד שבירת המדינה ומושב הממשלה הוא ברבאט.

סבתא מספרת שבמרוקו היא ומשפחתה חיו חיים טובים ומאושרים. היו חיי תרבות עשירים שכללו הצגות, בריכות שחייה ונסיעות לצדיקים.

בשנת 1962 סבתא עלתה ארצה יחד עם הוריה ואחייה. הם גרו במעברה במשך 6 שנים ובגיל 19, סבתי נישאה לסבי ונולדו להם חמישה ילדים.

מקצועה בארץ היה גננת במשך 35 שנים, סבתי חינכה דורות רבים והייתה גננת אהובה במיוחד. היא הייתה מדריכת סמינריסטיות, הנחתה את טקסי יום העצמאות בעכו והייתה פעילה בהמון תחומים וכך עד היום.

לאחר 35 שנים של עבודה גן, סבתי מובילה מועדון של גמלאיות שומרות מסורת (מועדון גש"מ).

הזוית האישית

שירה: החוויה שלי הייתה מהנה ומסקרנת. נהניתי מאוד ללמוד על עברה וילדותה של סבתי ולשוחח ולצחוק אתה. אני מאחלת לסבתא שלי שתישאר הסבתא הכי טובה ואוהבת, שתמיד מארחת את המשפחה בשמחה.

סבתא סוניה:  נהניתי לשתף את נכדתי בחוויות וזיכרונות מהעבר. היה כיף להיזכר בסיפורים ישנים ולספר אותם. אני מאחלת לנכדתי בראש ובראשונה בריאות.

שתגדלי ותצמחי ותמשיכי לאפות עוגות טעימות לכל המשפחה. ושתחייכי תמיד!

עצבות נועלת שערי שמיים