העלייה של סבא אילן ביטון ממרוקו

סבא ואני
סבא עם סבתא
איך הכרתי את סבתא חנה ז"ל?

סבא אילן ביטון מספר על העלייה ממרוקו

עליתי ממרוקו בשנת 1966. עליתי יחד עם אחותי הקטנה, בזמן שאחיותיי הגדולות חיכו לי בארץ. ביקשנו לגור בירושלים הביאו אותנו לבית שמש ילדים. רקדו מסביב לאוטו בוס ושרו "בית שמש בית שימוש", אבל נסענו בכל זאת לירושליים לשכונה שקראו לה קטמון ט' שזו הייתה שכונה של עולים חדשים.

בהמשך, התקבלתי ללימודים בטכניון ועברתי לגור בחיפה. ההורים שלי נשארו לבד בירושלים והיה להם מאוד קשה סבא פרוספר עבד בכל מיני עבודות בקושי הצליח להתפרנס.

איך הכרתי את סבתא חנה?

בתום הלימודים התחלתי לעבוד במשרד הביטחון, סבתא התגייסה לאותו מקום ואז הכרנו. היא הייתה החיילת הכי יפה בעולם. אחרי כמה שנים התחתנו ונסענו לפריז לשנה ומאוד נהננו. האוכל בפריז היה מועלה ויש מעלה מקומות בילויי. סבתא חנה למדה שם קצת צרפתית. אחרי שנה בפריז נסענו לטיול באמריקה לשישה שבועות וחזרנו לארץ. אחרי כמה שנים חזרנו לאמריקה לעוד שנתיים.

סבתא חנה ז"ל בגיל 30

תמונה 1

חזרנו לארץ וקנינו בית בארץ. נולדו נכדים וממש התגעגנו אל הנכדים. גרנו בבית הזה לכמה שנים טובות. הילדות שלנו גדלו התגייסו לצבא והתקבלו לאוניברסיטה והתחתנו, כאשר נולדו הנכדים היה לנו קשה לגור רחוק, אז מכרנו את הבית בצפון עברנו למושב יד רמבם כדי להיות קרובים יותר. יש לי חמישה נכדים ונכדה אחת שאני מאוד מאוד אוהב.

לצערי, אישתי נפטרה לפני ארבע שנים ואני מתגעגע אליה מאוד וחושב עליה כל יום!

סבא אילן: היה מאד מרגש! נהנתי להיזכר באשתי צעירה ויפה ולספר עליה.