העלייה של יפה אסולין

אני וסבתא יפה
סבתא יפה ומשפחתה במרוקו
סבתי יפה אסולין עלתה ממרוקו בשנת 1963

שמי עילאי לוי, אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתא שלי יפה אסולין. סבתא יפה היא סבתי מצד אמי.

סבתא נולדה במרוקו בעיר קזבלנקה בתאריך 07.10.1961 , סבתא היא האחות השנייה במשפחה לאחר דבורה האחות הבכורה. הוריה: סבא רבא אברהם וסבתא רבתא חנה שיבדלו לחיים ארוכים.

בגיל 10 חודשים סבתא נדבקה בנגיף הפוליו שהוא שיתוק ילדים וכתוצאה מההידבקות במחלה סבתא משותקת בשני רגליה. במרבית השנים סבתא נעזרה בקביים על מנת לנוע, כיום היא משתמשת בכיסא גלגלים מונע.

סבתא יפה עם משפחתה במרוקו

תמונה 1

בשנת 1963 המשפחה עלתה לארץ ישראל, לעיר שדרות. הם עלו לארץ מלאי התרגשות ומלאי שמחה לעלות לארץ ציון, למדינת היהודים. סבתא מספרת שהחיים בישראל היו חיים טובים, משפחה ממעמד בינוני. סבא רבא אברהם עבד בחברת מקורות המון שנים ולאחר מכן היה ראש המועצה הדתית של העיר שדרות, כמו כן היה מאוד פעיל חברתי בעיר, הקים בית כנסת בשם "בן צבי" שעד היום פעיל.

סבתא רבתא חנה הייתה עקרת בית שעסקה בגידול תשעת הילדים שלה ולאחר מכן טיפלה גם בנכדים ובנינים.

זיכרונות ילדות של סבתא יפה

לסבתא יפה הייתה ילדות נפלאה לדבריה, המון חוויות, הרבה חברים היו סביבה, תלמידה מצטיינת בלימודיה למרות המגבלה הפיסית שיש לה תמיד היא האמינה ומאמינה שניתן לעשות הכול ולהתנהג כמו כולם. תמיד דגלה להעז ולא להיות שונה מהאחרים.

סבתא מאוד אהבה לשחק בקפיצה בחבל, חי צומח דומם, שש-בש. החברים הטובים של סבתא מהכיתה נשארו איתה חברים עד היום, שמותיהם: קארין, אלי, מוטי, חווה ועדנה.

החינוך בו למדה סבתא היה חינוך רגיל כמו כל התלמידים: בבית הספר היסודי למדה בעיר שדרות ששמו "שקמים". בית הספר העל יסודי "תיכון שער הנגב". תואר ראשון למדה "באוניברסיטת דרבי" ותואר שני "במכללה האקדמית אונו".

בשנת 1984 סבתא יפה נישאה לסבא כרמל שגם הוא חולה בנגיף הפוליו וכן משותק בני רגליו. לסבתא יפה ולסבא כרמל נולדו שלושה ילדים: יחיאל ניב, חנית (אימא שלי) וקרן.

סבתא יפה עובדת במוסד לביטוח לאומי משנת 1989, תחילה בסניף רחובות וכיום בסניף אשדוד.

סבתא מתגוררת בעיר אשדוד.