העלייה של משפחת אבו אבן לארץ ישראל

סבתא ז'קלין ונכדה ויובל
סבתא ז'קלין ונכדה יובל
העלייה שלא הייתה סוגה בשושנים

מספר ימים לפני קום המדינה אבי נפגש באלג'יר עם אנשי הסוכנות היהודית. לימים התברר שהם סוכנים של מדינת ישראל והציעו לו להצטרף למחנה אימונים של ההגנה. מחנה האימונים של ההגנה היה במרסיי שבצרפת. אבי התייעץ עם אמי והיא נתנה את הסכמתה להצטרף למחנה האימונים. לאחר מספר ימים התארגנה המשפחה, אימא ,אבא וארבעת הילדים והפלגנו למרסיי.

כשהגענו למרסיי אבי הצטרף למחנה האימונים של ההגנה ואנחנו הצטרפנו לבני משפחתנו שגרו במרסיי והגיעו לשם מספר שנים קודם לכן. בתאריך 3 לספטמבר 1948 הגענו לארץ, אבי גויס והוא היה בין משחררי יפו, לוד ורמלה. אבי סיים את תפקידו בצבא והוא המשיך בסלילת כביש תל אביב ירושלים. הגעתי לארץ כשהייתי בת 7 ועליתי לכיתה א'. כל מה שעברנו קיבלנו באהבה ועשינו מתוך אהבת הארץ והמולדת.

סבתא ז'קלין : נזכרתי מהעבודה בתכנית הקשר הרב דורי בעבר שלי, וזה העלה לי זיכרונות נעימים.

הנכד יובל: למדתי שהיה לסבתי עבר קצת קשה, אבל הרבה אהבה ותשוקה לבוא לארץ ישראל, לבנות ולהיבנות בה.

סוכנים
שליחים

סוּגָה בַּשּׁוֹשַׁנִּים
1. לשון חז"ל: אדם מוסרי שאינו צריך גדר וסייג חזקים למונעו, ומספיקה סייג של שושנים כדי לגודרו. 2. עממי: מצב טוב ונעים, ללא כל מזיקים והפרעות. (ויקימילון)

”דרך ארץ קדמה לתורה“

”אבי היה בין משחררי יפו, לוד ורמלה, והמשיך בסלילת כביש תל אביב ירושלים“