העלייה מתימן וההשתלבות בארץ

גל שייר וחיים כהן
בבית הספר
אני מכין ילדים לטקס הבר מצווה בנוסח אשכנז

נולדתי בעיר הבירה צנעא שבתימן בשנת 1938, עליתי לארץ בשנת 1942 העלייה הייתה רצופה עם הרבה הרפתקאות העלייה לארץ ארכה כמעט שנה עלינו עם חמורים, כשהם נושאים אותנו וגם כל התכולה שלקחנו מתימן לאחר חצי שנה הגענו לעדן (שם מקום בדרום תימן). ובשנת 1943 הגענו לארץ מעדן נסענו למצרים וממצרים נסענו ברכבת עד שהגענו בערב חג סוכות לתל אביב .
תמונה 1

אחרי חג סוכות שכרנו דירה של חדר אחד בירושלים "בנחלאות" (וגרנו בחדר אחד, תשע נפשות כשהשירותים היו בחוץ), את המים שאבנו במשאבה מיוחדת מהבור של מי החורף בגלל הצפיפות בחדר אני נשלחתי לפנימיית נוער בכפר גנים בפתח תקוה ואחי הגדול נשלח לכפר אברהם בפתח תקוה בכפר גנים למדתי עד כתה ז', בירושלים גרנו שנתיים ואחר כך עברנו לחולון שם בנינו בית פרטי "בשכונת גרין" ובעיר חולון סיימתי בית ספר עממי – כתה ח' , בבית ספר "ישורון" הייתי מחזור ב' אחרי בית ספר ישורון עברתי ללמוד בישיבת בני עקיבא בכפר הרואה.
תמונה 2
בתחילת מלחמת "מבצע סיני"התגייסתי לנחל במסגרת גרעין בני עקיבא שנקרא "הטירה" ועברתי לגור בקיבוץ "סעד".

תמונה 4

בשנת 1958 התחתנתי ובשנת 1967 עזבתי את הקיבוץ וחזרתי לגור בחולון נולדו לי חמישה ילדים והספקתי לחתן נכדה אני גמלאי של הבנק הבינלאומי.
בשנת 1998 עברנו לגור בראשון לציון בשכונה הדתית במערב ראשון שם הקמנו קהילה יפה בית כנסת שמאחד בתוכו מכל העדות מתפללים נוסח אחיד ואני כרגע משמש כאחד הגבאים של בית כנסת כמו אני מכין ילדים לבר מצווה בנוסח אשכנז כך שיש לנו נוער שקורא בתורה לכל ימות השנה אבי סבי וסבא רבא שלי היו רבנים בתימן ובארץ.
קישור לסרטון תיעוד סיפור

צנעא