העלייה מרומניה לקריית חיים

תמונה עם נכדתי נוגה
תמונת ילדות שלי
תחנות בחייו של סבא עוזי שחף

שמי עוזי שחף נולדתי ב 05.12.1951 בעיר בשם ווטרה דורנה ברומניה.

אני נקרא על שם יהושוע סבא רבא שלי, והיה רב בעיירה שלנו, הורי נולדו ברומניה ושמם היה גיטל ומאיר ז"ל.

נולדתי בעיר ווטרה דורנה ברומניה, שנמצאת באזור ההררי של רומניה וכבר אז  היתה אתר נופש וסקי . ביתנו היה בין ההרים וגידלנו תרנגולות ויונים. בית הספר שבו למדתי היה מרוחק כשעה מביתי, וכל יום אחי ואני הלכנו אליו ברגל , גם בימי החורף הקרים שהדרך היתה מושלגת, ולא פעם נתקלנו בדובים. בביתי דיברו בעיקר רומנית.

בשנת 1964 כשהייתי בן שתיים עשרה, עלינו לארץ וקיבלנו צריף למגורים בקריית חיים, עד היום אני גר בקריית חיים.

חווית ילדות ודברים שהשפיעו עלי בילדותי

חווית ילדות שהשפיעה עלי – בגיל חמש נפלתי לנהר סוחף ליד עיירת מגורי ברומניה, ומכיוון שלא ידעתי לשחות, התחלתי לטבוע. אחי נבהל מאוד והתחיל לרוץ לאורך גדת הנהר. למזלי הרב, עברה במקום אישה שקפצה לנהר, וברגע האחרון הצליחה למשות אותי מהמים, וכך הצילה את חיי. שנים לאחר מכן פחדתי להיכנס למים.

ביום האחרון של לימודי בכיתה ו', חזרתי לביתי והתבשרתי ביחד עם משפחתי, שקיבלנו רשות לעלות לישראל. עלינו לארץ דרך איטליה באוניה מוונציה לחיפה, בשנת 1964. כשהגענו לארץ קיבלנו צריף בקריית חיים, בו גרתי עם הורי ואחי הגדול. בשנתי הראשונה בארץ ישראל, גרתי בקיבוץ יגור במשך שנה, כדי ללמוד עברית, וחזרתי לביתי בקריית חיים כדי לסיים את כיתה ח'. לאחר כיתה ח' נכנסתי לפנימייה צבאית של חייל החימוש עד לסיום לימודי.

שירותי הצבאי

לאחר הלימודים התגייסתי, ושירתי שלוש שנים בחטיבה 500 בצאלים. ב- 1973 לפני פרוץ מלחמת יום הכיפורים, עברתי לשרת בחטיבת גולני בגדוד 12, איתו לחמתי בקרבות, והיה לי הכבוד  לקחת חלק בשחרור החרמון הישראלי, ובכיבוש החרמון הסורי.

חיי הבוגרים

לאחר שהשתחררתי מהצבא התחתנתי עם אשתי יונה, ונולדו לנו שני ילדים. גיא ומיה.

בשנת 1973 התחלתי לעבוד ברכבת ישראל כנהג קטר ובמשך השנים התקדמתי רבות. בשנת 1992 עברתי הכשרה של שלושה חודשים בדנמרק, והיה לי הכבוד להביא לארץ את הרכבות המתקדמות. בשנת 1996 הבאתי דגם חדש נוסף  של רכבות מספרד.

במהלך השנים זכיתי להסיע ברכבת את שמעון פרס, והנשיא הרצוג.

יצאתי לגמלאות בשנת 2011.

נוגה: היה לי מאוד נעים ומעניין להכיר את סבא שלי יותר, ולשמוע מה עבר בילדותו ובחייו הבוגרים.

סבא עוזי: היה לי מאוד נחמד להיות שותף לתוכנית הקשר הרב דורי, ולהכיר את כל ילדי הכיתה.

צריף
צריף הוא מבנה פשוט, המיועד למגורים ארעיים, או משמש כמחסן או כבית מלאכה. לרוב הצריף בנוי מעץ או מחומרים קלים אחרים, ולא מבניה קבועה. (ויקיפדיה)

ציטוטים

”ב 1973 לפני פרוץ מלחמת יום הכיפורים, עברתי לשרת בחטיבת גולני בגדוד 12 איתו לחמתי בקרבות, והיה לי הכבוד  לקחת חלק בשחרור החרמון הישראלי, ובכיבוש החרמון הסורי“