העלייה ממרוקו

יהונתן וסבתא רות
נועם וסבתא רות
סבתא רות חסן עלתה ממרוקו

שמי רות חסון, נולדתי בשנת 1957 בסאפי שבמרוקו. עליתי לישראל באונייה ממרוקו בגיל 6, בשנת 1964. כשהגענו, התיישבנו בעיר אשדוד.

לאחר 15 שנה בשנת 1979 כשהייתי בת 22, התחתנתי.ילדתי את הילדה הראשונה שלי לאחר כמה שנים ואת שתי בנותי האחרות ובני.

בשנת 1983 אני ובעלי בנינו את הבית הראשון שלנו ביחד באשדוד.

המכתב:

בשנת 1974 בזמן ששירת בעלי בסיני הוא נהג לשלוח לי מכתבים. המכתב נשלח אלי בשנת 1974 מסיני. המכתב נמצא אצלי כבר 46 שנה.

המכתב נכתב על דף צבאי ונשלח לאשדוד ולאחר 3 ימים הגיע לבית שלי, באמצעות דואר ישראל. נושא המכתב היה הגעגוע של בעלי אלי ושם המכתב "היה געגועים לאהובתי".

משפט מרגש: "בראשית מכתבי אשאל לשלומך" משפט זה מרגש במיוחד מכיוון שבעלי היה פותח כל מכתב ששלח לי במשפט זה.

אני מתגעגעת לאהובי היקר שהיה חלק ממני ודמות משמעותית לילדי ונכדי ונקטף מעמנו תוך 10 חודשים, בגיל 61.

סבתא רות בצעירותה

הסיפור הועלה במסגרת שורשים בכיתה ז' כחלק בתוכנית הקשר הרב דורי.