העלייה מאלג'ריה

אני וסבתא במוזיאון אנו לומדות ביחד
אני וסבתא נכנסות למוזיאון
הוריה של סבתא מרים

סבתי מרים נולדה בשנת 1961 בדימונה, להורים, סבא רבא משה ז'ל שנולד בשנת 1930, וסבתא רבתא, אליס ז'ל שנולדה בשנת 1935. שניהם נולדו באלג'יריה ונישאו בה.

הם חיו באלג'יריה בתקופה שהצרפתים שלטו בה. בשנת 1954 התרחשה התעוררות לאומית  אצל ערביי אלג'יריה שנלחמו בצרפתים. הם פגעו גם ביהודים. ככל שרבו הפיגועים, והמלחמה לגרוש הצרפתים גברה, הבינו היהודים שעליהם לעזוב את אלג'יריה ולעלות לישראל. בעזרתם ובעידודם של שליחים סודיים שהגיעו מישראל עזבו סבא רבא משה, וסבתא רבא אליס, את אלג'יריה והגיעו בתחילה לצרפת.

כדי שהשכנים הערבים לא יחשדו בהם שהם בורחים מאלג'יריה  סיפרו סבי וסבתי שהם נוסעים לקבל טיפול רפואי בצרפת. כשהגיעו לצרפת הייתה אפשרות להפליג באניה לישראל או לעלות על מטוס. סבתא רבא שלי הייתה בהריון ולכן קבעו האחראים שהיא ובני המשפחה יעלו על מטוס כדי שתגיע מהר יותר לישראל. במקום בהפלגה בים, כדי שסבתי תלד בארץ ולא על האניה.

אלה: נהנתי מאוד להיות עם סבתא במוזיאון

החזית לשחרור לאומי של אלג'יריה
המפלגה נוצרה כתנועה בשנת 1954, על ידי איחוד של מספר קבוצות מרידה קטנות, למטרת השגת עצמאות מצרפת, שאלג'יריה הייתה חלק ממנה. (ויקיפדיה)

”לא משנה מה, תמיד להמשיך להתקדם!“